Ikusi

Bistaratze-aukerak zehazten ditu.

Komando hau erabiltzeko...

Aukeratu - LibreOffice - Ikusi.

Aukeren 'Ikusi' elkarrizketa-koadroaren irudia

Ikono-estiloa

Tresna-barretako eta elkarrizketa-koadroetako ikonoen estiloa zehazten du.

Ikonoaren tamaina

Tresna-barra

Tresna-barrako ikonoen bistaratze-tamaina zehazten du.

Koaderno-barra

Koaderno-barrako ikonoen bistaratze-tamaina zehazten du.

Alboko barra

Alboko barrako ikonoen bistaratze-tamaina zehazten du.

Ikusgaitasuna

Menuen ikonoak

Menu-elementu bakoitzari dagokion ikonoa bistaratzen du. Hautatu "Automatikoa", "Ezkutatu" eta "Erakutsi" aukeren artean. "Automatikoa" aukerarekin, sistemaren ezarpenen eta azalen arabera erakutsiko dira ikonoak.

Lasterbideak

Laster-teklak bistaratzen ditu menu-elementuen ondoan. Hautatu 'Automatikoa', 'Ezkutatu' edo 'Erakutsi'. Hautatutakoa 'Automatikoa' bada, laster-teklak sistemaren ezarpenen arabera bistaratuko dira.

Sagua

Kokatzea

Saguaren erakuslea azkena irekitako elkarrizketa-koadroetan kokatu behar den eta nola kokatuko den zehazten du.

Erdiko botoia

Saguaren erdiko botoiaren funtzioa definitzen du.

1. Korritze automatikoa - Saguaren erdiko botoia sakatzen duzun bitartean sagua arrastatzen baduzu, ikuspegia desplazatu egingo da.

2. Itsatsi arbela - saguaren erdiko botoia sakatuta, hautapen-arbeleko edukiak txertatzen ditu kurtsorearen kokalekuan.

"Hautapen-arbela" Editatu - Kopiatu/Ebaki/Txertatu aginduen bidez edo dagozkion teklatuko lasterbideen bidez erabilitako arbel arruntarekiko independentea da. Arbelak eta "Hautapen-arbelak" une berean eduki desberdina izan dezakete.

Arbela

Hautapen-arbela

Kopiatu edukia

Editatu - Kopiatu Ctrl+C.

Hautatu testua, taula, objektua.

Itsatsi edukia

Editatu - Itsatsi Ctrl+V kurtsorearen kokalekuan itsasten du.

Saguaren erdiko botoian klik egitean, saguaren kokalekuan itsasten du.

Beste dokumentu batean itsastea

Ez du eraginik arbelaren edukian.

Hautatutako arbelaren edukia, egindako azken hautapena da.

tip

Uneko dokumentuko ikuspegia leheneratzeko edo freskatzeko sakatu Shift+Ctrl+R.

Grafikoen irteera

Erabili hardware-azelerazioa

Zuzenean sartzen da bistaratze-grafikoaren moldagailuaren hardware-eginbideetara. Hardware-azelerazioaren laguntza ez dago erabilgarri LibreOffice(r)en sistema eragile eta plataforma-banaketa guztietan.

Erabili antialiasing-a

Onartuta dagoenean, grafikoen antialiasing-a gaitu edo desgaitu dezakezu. Gaituta dagoenean, objektu grafiko gehienen bistaratzea leunagoa izango da eta akats gutxiago izango ditu.

Letra-tipoen zerrendak

Erakutsi letra-tipoaren aurrebista

Letra-tipo hautagarrien izenak, bakoitza bere letra-tipoarekin bistaratzen du, adibidez, Formatua barrako letra-tipoen kutxan.

Lisatu pantailako letra-tipoak

Hautatu testuak pantailan duen itxura leuntzeko.

hemendik:

Sartu letra-tamaina txikiena antialiasing-a aplikatzeko.