Orokorra

Orokorra atalean, dokumentuak gordetzeko ezarpen lehenetsiak hauta daitezke eta fitxategi-formatuak hauta daitezke.

Komando hau erabiltzeko...

Aukeratu - Kargatu/gorde - Orokorra.

Aukeren 'Gorde' elkarrizketa-koadroaren irudia

warning

Zenbait aukera ezin dira berrezarri, behin editatuak izan ondoren. Editatu berriro eskuz, edo egin klik Utzi aukeran eta ireki berriro Aukerak elkarrizketa-koadroa.

Kargatu

Kargatu erabiltzaileak zehaztutako ezarpenak dokumentuarekin batera

Dokumentu batean gordetako erabiltzailearen ezarpenak kargatzen ditu dokumentuarekin batera.

Kargatu erabiltzailearen ezarpenak dokumentuarekin batera ez badago hautatuta, erabiltzailearen ezarpen hauek aplikatuko dira:

Ondorengo ezarpenak beti kargatzen dira dokumentuarekin, aukera hau hautatuta egon ala ez:

Kargatu inprimagailuaren ezarpenak dokumentuarekin

Gaituta badago, inprimagailuaren ezarpenak dokumentuarekin kargatuko dira. Inprimatu elkarrizketan inprimagailua eskuz aldatzen ez bada, dokumentua urruneko inprimagailu batean inprimatu daiteke. Gaituta ez badago, zure inprimagailu estandarra erabiliko da dokumentua inprimatzeko. Uneko inprimagailuaren ezarpenak dokumentuan gordeko dira, berdin dio aukera hori gaitua edo desgaitua egon.

Gorde

Dokumentuak automatikoki gordetzea

Editatu dokumentuaren propietateak gorde aurretik

Gorde honela komandoa hautatzen duzun bakoitzean Propietateak elkarrizketa-koadroa agertuko dela zehazten du.

Egin beti babeskopia

Dokumentuaren aurreko bertsioa gordetzen du babeskopia gisa, dokumentua gordetzen duzunean. LibreOffice(e)k babeskopia bat sortzen duen bakoitzean, aurreko babeskopia ordezten du. Babeskopiaren luzapena .BAK da.

Babeskopiaren kokalekua aldatzeko, aukeratu - LibreOffice - Bideak, eta sartu babeskopiaren fitxategia gordetzeko beste bide bat.

Gorde berreskuratze automatikoaren informazioa

Irekitako dokumentu guztiak kraskatzen direneanLibreOffice(e)k informazio guztia berrezartzen du. Gordetzeko maiztasuna zehatz daiteke.

minutuz behin

Berreskuratze-aukera automatikoaren maiztasuna minututan zehazten du.

Dokumentua ere automatikoki gorde

Zehazten du LibreOffice aplikazioak irekita dauden dokumentu guztiak gordeko dituela berreskuratze-informazioa gordetzean. Berreskuratze automatikoak erabiltzen duen denbora-tarte berdina erabiltzen du.

Gorde fitxategi-sistemako URL erlatiboak

Aukera honen bidez fitxategi-sistemako eta Interneteko URLaren helbide erlatiboa hauta daiteke. Helbide erlatiboa posible da iturburu-dokumentua eta erreferentzia dokumentuak unitate berean badaude.

Helbide erlatiboak uneko dokumentua kokatuta dagoen direktoriotik hasten dira beti. Helbide absolutuak, aldiz, erroko direktoriotik hasten dira beti. The following table demonstrates the difference in syntax between relative and absolute referencing:

Adibideak

Fitxategi-sistema

Internet

erlatiboa

absolutua

warning

Argibideak beti bide-izen absolutua erakusten du. Nolanahi ere, dokumentua HTML formatuan gordetzen bada, LibreOffice(e)k bide-izen erlatibo bat sartuko du kontrol-lauki egoki bat hautatzen bada.

Hautatu koadro hau fitxategi-sistemako URLak erlatiboki gordetzeko.

Gorde interneteko URL erlatiboak

Hautatu koadro hau Interneteko URLak erlatiboki gordetzeko.

Fitxategi-formatu lehenetsiaren eta ODFren ezarpenak

ODF formatuaren bertsioa

LibreOffice 7.0 bertsioak OpenDocument (ODF) formatuaren 1.3 bertsioa onartzen du. LibreOfficen aurreko bertsioek ODF 1.2 formatua onartzen zuten. Aurreko fitxategi-formatuek ezin dituzte biltegiratu software berriaren eginbide berri guztiak.

OpenOffice.org 3 eta StarOffice 9 aplikazioek OpenDocument formatuaren (ODF) 1.2 bertsioarekin gorde behar ziren eginbide berriak sortu zituzten. OpenOffice.org 2 eta StarOffice 8 bertsioek ODF 1.0/1.1 fitxategi-formatuak onartzen dituzte. Fitxategi-formatu zahar horiek ezin dituzte gorde software berriaren eginbide berri guztiak.

Uneko LibreOffice bertsioek ODF 1.0/1.1, 1.2 eta 1.3 formatuetako dokumentuak ireki ditzakete.

Dokumentu bat gordetzen denean, honako formatuetako batean gordetzeko aukera dago: ODF 1.3, ODF 1.3 Hedatua, ODF 1.2, ODF 1.2 Hedatua, ODF 1.2 Hedatua (bateragarritasun-modua) edo ODF 1.0/1.1 formatu zaharra.

note

ODF 1.2 (Hedatua) formatuak edo berriagoa duten fitxategiek iruzkinak gorde ditzakete Draw eta Impressen. Iruzkin horiek txertatzeko, erabili Txertatu - Iruzkina softwarearen bertsio berrienetan. Iruzkinak galdu egiten dira fitxategiak bertsio zaharragoetan kargatzen direnean.

Zenbait enpresa eta erakundek ODF 1.0/1.1 edo ODF 1.2 formatuko dokumentuak eskatu ditzakete. Formatu horiek zerrenda-koadroan hautatu daitezke. Formatu zahar horiek ezin dituzte eginbide berri guztiak gorde, eta horregatik, ODF 1.3 (Hedatua) formatu berria erabiltzea gomendatzen da, posible denean.

The ODF 1.2 Hedatua (bateragarritasun-modua) atzerantz bateragarriagoa den ODF 1.2 modu hedatu bat da. ODF 1.2 bertsioan zaharkituta dauden edota OpenOffice.org bertsio zaharragoekin 'akats-bateragarria' diren eginbideak erabiltzen ditu. Erabilgarria izan daiteke ODF 1.2 aurreko edo ODF 1.2 soilik diren aplikazio zaharrak erabiltzen dituzten erabiltzaileekin ODF dokumentuak trukatu behar badira.

Jakinarazi ODF formatuan edo formatu lehenetsian gordetzen ez denean

Abisu bat jasotzea aukeratu dezakezu dokumentua OpenDocument ez den formatuan gordetzen baduzu edo lehenetsitako formatu gisa ezarri ez baduzu, Kargatu/Gorde - Orokorra sakatu eta 'Aukerak' elkarrizketa-koadrora joanda.

Hauta daiteke dokumentu mota desberdinak gordetzean lehenetsi gisa aplikatuko den fitxategi-formatua. Microsoft Office erabiltzen duten pertsonekin dokumentuak trukatzen badituzu beti, adibidez, hemen zehatz daiteke LibreOffice(e)k Microsoft Office fitxategi-formatua lehenetsi gisa erabil dezala.

Dokumentu mota

Hautatu zein dokumentu motarentzat definitu nahi duzun fitxategi mota lehenetsia.

Gorde beti honela

Ezkerrean hautatutako motako dokumentuak beti fitxategi mota hau bezala gordeko direla zehazten du. Uneko dokumentuarentzat beste fitxategi mota bat hauta daiteke Gorde honela elkarrizketa-koadroan.

warning

Zenbait aukera ezin dira berrezarri, behin editatuak izan ondoren. Editatu berriro eskuz, edo egin klik Utzi aukeran eta ireki berriro Aukerak elkarrizketa-koadroa.