Java plataformaren euskarria

LibreOffice suiteak Java onartzen du aplikazioak, miniaplikazioak eta JavaBeans arkitekturan oinarritutako osagaiak exekutatzeko.

LibreOffice(e)k Java plataforma onartzeko, Java 2 Runtime Environment softwarea instalatu behar duzu. Behin LibreOffice instalatuta dagoenean, automatikoki jasoko duzu fitxategi horiek instalatzeko aukera oraindik instalatu gabe baleude. Fitxategi horiek orain instala ditzakezu beharrezkoa izanez gero.

Java plataformaren euskarria aktibatu egin behar da LibreOffice suitean Java aplikazioak exekutatzeko.

Ohar-ikonoa

JDBC driber bat erabili ahal izateko, bere klasearen bidea gehitu behar duzu. Aukeratu - LibreOffice - Aurreratua, eta egin klik Klase bidea botoian. Bide informazioa gehitu eta gero, berrabiarazi LibreOffice.

Ohar-ikonoa

- LibreOffice - Aurreratua fitxan egindako aldaketak erabili egingo dira Java makina birtuala (JVM) aurretik hasita badago ere. ClassPath elementuari (klase-bideari) aldaketak eginez gero, LibreOffice berrabiarazi behar duzu. Gauza bera gertatzen da - Internet - Proxy atalean egindako aldaketekin. "HTTP Proxy" eta "FTP Proxy" edo beraien atakak aldatzean ez da beharrezkoa berrabiaraztea, Ados sakatzean ebatziko baitira.