Kontsulta-diseinuaren barra

SQL kontsulta bat sortu edo editatzean, Kontsulta-diseinua barrako ikonoak erabil ditzakezu datuen bistaratzea kontrolatzeko.

Kontsulta edo diseinua sortzeko moduaren arabera, hau da, Diseinua edo SQL fitxa-orria erabili izanaren arabera, ikono hauek agertuko dira:

Exekutatu kontsulta

SQL kontsulta exekutatzen du eta kontsultaren emaitza bistaratzen du. Exekutatu kontsulta funtzioak ez du kontsulta gorde.

Exekutatu kontsulta ikonoa

Exekutatu kontsulta

Garbitu kontsulta

Diseinu-leihotik kontsulta garbitzen du eta taula guztiak ezabatzen ditu.

Garbitu kontsulta ikonoa

Garbitu kontsulta

Aktibatu/desaktibatu diseinu-ikuspegia

Diseinu-ikuspegia edo kontsultaren SQL ikuspegia bistaratzen ditu.

Aktibatu/desaktibatu diseinu-ikuspegia ikonoa

Aktibatu/desaktibatu diseinu-ikuspegia

Gehitu taulak

Diseinu-leihoan txertatuko diren taulak zehazten ditu.Gehitu taulak elkarrizketa-koadroan, hautatu uneko zereginerako behar diren taulak.

Gehitu taula ikonoa

Taulak txertatu

Funtzioak

Kontsulta-diseinua leihoaren diseinu-ikuspegiaren behealdean Funtzioa errenkada bistaratzen du.

Funtzioak ikonoa

Funtzioak

Taularen izena

Kontsulta-diseinua leihoaren diseinu-ikuspegiaren behealdean Taula errenkada bistaratzen du.

Taularen izena ikonoa

Taularen izena

Aliasa

Kontsulta-diseinua leihoaren diseinu-ikuspegiaren behealdean Alias errenkada bistaratzen du.

Aliasa ikonoa

Aliasa

Balio unibokoak

DISTINCT parametroaren bidez uneko zutabean egindako SQL kontsultaren Select instrukzioa zabaltzen da. Ondorioz, hainbat aldiz errepikatzen diren balio berdinak behin bakarrik agertzen dira zerrendan.

Balio unibokoak ikonoa

Balio unibokoak

SQL fitxan egoten da ikono hau:

Exekutatu SQL komandoa zuzenean

Jatorrizko SQL moduan, LibreOffice aplikazioak interpretatu ezin dituen SQL komandoak sar ditzakezu, baina zuzenean datu-iturburura pasako dira. Aldaketa horiek diseinu-leihoan bistaratzen ez badituzu, ezingo duzu itzuli diseinu-leiho horretara.

Exekutatu SQL komandoa zuzenean ikonoa

Exekutatu SQL komandoa zuzenean