Estandarra barra

Estandarra barra LibreOffice aplikazio guztietan dago erabilgarri.

Berria

LibreOffice dokumentu berri bat sortzen du.

Berria ikonoa

Berria

Ireki fitxategia

Fitxategi lokal bat edo urruneko bat irekitzen du, edo bat inportatzen du.

Ireki ikonoa

Ireki fitxategia

Gorde

Uneko dokumentua gordetzen du.

Gorde ikonoa

Gorde

Gorde honela

Uneko dokumentua beste leku batean edo beste fitxategi-izen edo fitxategi mota batekin gordetzen du.

Gorde honela ikonoa

Gorde honela

Bidali dokumentua posta elektroniko bidez

Leiho berria irekitzen du posta elektronikoko programa lehenetsian, uneko dokumentua eranskin gisa duela. Uneko fitxategi-formatua erabiliko da. Dokumentua berria bada eta gorde gabe badago, - Kargatu/Gorde - Orokorra atalean zehaztutako formatua erabiliko da.

Bidali dokumentua posta elektroniko bidez ikonoa

Bidali dokumentua posta elektroniko bidez

Edizio modua

Erabili Edizio modua ikonoa edizio modua aktibatzeko eta desaktibatzeko.

Edizio modua ikonoa

Edizio modua

Esportatu PDF gisa

Uneko fitxategia Portable Document Format formatuan (PDF), 1.4 bertsioan, gordetzen du. PDF bat edozein plataformatan ikusi eta inprima daiteke jatorrizko formatuan, baldin eta dagokion softwarea instalatuta badago.

Esportatu zuzenean PDF gisa ikonoa

Esportatu zuzenean PDF gisa

Inprimatu fitxategia zuzenean

Egin klik Inprimatu fitxategia zuzenean ikonoan dokumentu aktiboa uneko inprimatze-ezarpen lehenetsiekin inprimatzeko. Hauek Inprimagailuaren konfigurazioa elkarrizketa-koadroan aurkituko dituzu, Inprimagailu-ezarpenak menu-komandoren bidez ireki dezakezu.

Inprimatu fitxategia zuzenean ikonoa

Inprimatu fitxategia zuzenean

Ortografia

Dokumentuan edo uneko hautapenean ortografia-akatsik badagoen begiratzen du. Gramatika-egiaztatzailearen gehigarria instalatuta badago, elkarrizketa-koadroak gramatika-akatsik badagoen ere begiratuko du.

Icon

Ortografia

Aktibatu/desaktibatu ortografia-egiaztatze automatikoa

Idazten duzun bitartean automatikoki egiaztatzen du ortografia eta akatsak azpimarratzen ditu.

Aktibatu/desaktibatu ortografiaren egiaztatze automatikoa

Aktibatu/desaktibatu ortografiaren egiaztatze automatikoa

Ebaki

Hautapena kentzen du eta arbelean kopiatzen du.

Ikonoa

Ebaki

Kopiatu

Hautapena arbelean kopiatzen du.

Ikonoa

Kopiatu

Itsatsi

Arbelaren edukia kurtsorearen kokalekuan txertatzen du, eta hautatuta dagoen edozer testu edo objektu ordezten du.

Ikonoa

Itsatsi

Klonatu formatua

Lehenengo, hautatu testu bat edo objekturen bat, eta ondoren, sakatu ikono hau. Gero, sakatu edo arrastatu beste testu baten gainean edo sakatu objektu batean, formatu bera aplikatzeko.

Sakatu Klonatu formatua ikonoa Ikonoa Estandarra tresna-barran.

Icon

Klonatu formatua

Desegin

Azken komandoa edo idatzitako azken sarrera desegiten du. Desegin nahi duzun komandoa hautatzeko, egin klik Estandarra barrako Desegin ikonoaren ondoan dagoen gezian.

Ikonoa

Desegin

Berregin

Azken Desegin komandoaren ekintza desegiten du. Desegin nahi duzun Desegin urratsa hautatzeko, egin klik Estandarra barrako Berregin ikonoaren ondoan dagoen gezian.

Ikonoa

Berregin

Hiperesteka

Hiperestekak sortzeko eta editatzeko leihoa irekitzen da.

Ikonoa

Hiperestekaren elkarrizketa-koadroa

Nabigatzailea

Nabigatzailea erakusteko eta ezkutatzeko, egin klik Aktibatu/desaktibatu nabigatzailea ikonoan.

Icon

Aktibatu/desaktibatu nabigatzailea

Zooma eta ikuspegiaren diseinua

LibreOffice(r)en pantaila-bistaratzea txikitzen edo handitzen du. Uneko zoom-faktorea ehuneko gisa bistaratzen da Egoera barran.

Ikonoa

Zooma

LibreOffice laguntza

Uneko aplikazioari buruzko LibreOffice laguntza irekitzen du. Laguntzako orrietan zehar batetik bestera ibil zaitezke, edo indizeko terminoak edo edozein testu bila ditzakezu.

ikonoa

LibreOffice laguntza

Zer da hau

Laguntza-aholkuak erakusten ditu saguaren erakuslearen azpian, harik eta hurrena klik egin arte.

ikonoa

Zer da hau

Kargatu URLa

Sartutako URL batek zehaztu duen dokumentu bat kargatzen du. URL berria idatzi daiteke, URL bat editatu, edo zerrendatik bat hautatu. Uneko dokumentuaren bide-izen osoa bistaratzen du.

Iradokizun-ikonoa

Gaitu Kargatu URLa Botoi ikusgaiak komandoarekin (eskuineko klik tresna-barran).