Estandarra barra

Estandarra barra LibreOffice aplikazio guztietan dago erabilgarri.

Berria

LibreOffice dokumentu berri bat sortzen du.

Icon New

New (the icon shows the type of the new document).

Ireki fitxategia

Tokiko edo urruneko fitxategi bat irekitzen du. Posible da fitxategi anitz irekitzea.

Icon Open

Ireki fitxategia

Gorde

Uneko dokumentua gordetzen du.

Icon Save

Gorde

Gorde honela

Uneko dokumentua beste leku batean edo beste fitxategi-izen edo fitxategi mota batekin gordetzen du.

Icon Save as

Gorde honela

Bidali dokumentua posta elektroniko bidez

Leiho berria irekitzen du posta elektronikoko programa lehenetsian, uneko dokumentua eranskin gisa duela. Uneko fitxategi-formatua erabiliko da. Dokumentua berria bada eta gorde gabe badago, - Kargatu/Gorde - Orokorra atalean zehaztutako formatua erabiliko da.

Bidali dokumentua posta elektroniko bidez ikonoa

Bidali dokumentua posta elektroniko bidez

Edizio modua

Enables you to edit a read-only document or database table. Use the Edit Mode option to activate the edit mode.

Edit Mode Icon

Edizio modua

Esportatu PDF gisa

Uneko fitxategia Portable Document Format formatuan (PDF), 1.4 bertsioan, gordetzen du. PDF bat edozein plataformatan ikusi eta inprima daiteke jatorrizko formatuan, baldin eta dagokion softwarea instalatuta badago.

Esportatu zuzenean PDF gisa ikonoa

Esportatu zuzenean PDF gisa

Inprimatu fitxategia zuzenean

Egin klik Inprimatu fitxategia zuzenean ikonoan dokumentu aktiboa uneko inprimatze-ezarpen lehenetsiekin inprimatzeko. Hauek Inprimagailuaren konfigurazioa elkarrizketa-koadroan aurkituko dituzu, Inprimagailu-ezarpenak menu-komandoren bidez ireki dezakezu.

Inprimatu fitxategia zuzenean ikonoa

Inprimatu fitxategia zuzenean

Ortografia

Dokumentuan edo uneko hautapenean ortografia-akatsik badagoen begiratzen du. Gramatika-egiaztatzailearen gehigarria instalatuta badago, elkarrizketa-koadroak gramatika-akatsik badagoen ere begiratuko du.

Ikonoa

Ortografia

Aktibatu/desaktibatu ortografia-egiaztatze automatikoa

Idazten duzun bitartean automatikoki egiaztatzen du ortografia eta akatsak azpimarratzen ditu.

Aktibatu/desaktibatu ortografiaren egiaztatze automatikoa

Aktibatu/desaktibatu ortografiaren egiaztatze automatikoa

Ebaki

Hautapena kentzen du eta arbelean kopiatzen du.

Icon Cut

Ebaki

Kopiatu

Hautapena arbelean kopiatzen du.

Icon Copy

Kopiatu

Itsatsi

Arbelaren edukia kurtsorearen kokalekuan txertatzen du, eta hautatuta dagoen edozer testu edo objektu ordezten du.

Icon Paste

Itsatsi

Klonatu formatua

Lehenengo, hautatu testu bat edo objekturen bat, eta ondoren, sakatu ikono hau. Gero, sakatu edo arrastatu beste testu baten gainean edo sakatu objektu batean, formatu bera aplikatzeko.

Desegin

Azken komandoa edo idatzitako azken sarrera desegiten du. Desegin nahi duzun komandoa hautatzeko, egin klik Estandarra barrako Desegin ikonoaren ondoan dagoen gezian.

Icon Undo

Desegin

Berregin

Azken Desegin komandoaren ekintza desegiten du. Desegin nahi duzun Desegin urratsa hautatzeko, egin klik Estandarra barrako Berregin ikonoaren ondoan dagoen gezian.

Icon Redo

Berregin

Hiperesteka

Hiperestekak editatzea ahalbidetzen duen elkarrizketa-koadro bat irekitzen du.

Icon Hyperlink

Hiperestekaren elkarrizketa-koadroa

Nabigatzailea

Nabigatzailea erakusteko eta ezkutatzeko, egin klik Aktibatu/desaktibatu nabigatzailea ikonoan.

Icon

Aktibatu/desaktibatu nabigatzailea

D'oh! You found a bug (text/shared/01/03010000.xhp#zoom not found).

Ikonoa

Zooma

LibreOffice laguntza

Uneko aplikazioari buruzko LibreOffice laguntza irekitzen du. Laguntzako orrietan zehar batetik bestera ibil zaitezke, edo indizeko terminoak edo edozein testu bila ditzakezu.

Laguntzaren ikonoa

LibreOffice laguntza

Zer da hau?

Laguntza-aholkuak erakusten ditu saguaren erakuslearen azpian, hurrengo klika egin arte.

'Zer da hau?' ikonoa

Zer da hau?

Kargatu URLa

Sartutako URL batek zehaztu duen dokumentu bat kargatzen du. URL berria idatzi daiteke, URL bat editatu, edo zerrendatik bat hautatu. Uneko dokumentuaren bide-izen osoa bistaratzen du.

Iradokizun-ikonoa

Gaitu Kargatu URLa Botoi ikusgaiak komandoarekin (eskuineko klik tresna-barran).