Iragazki-nabigatzailea erabiltzea

Hainbat iragazki-baldintza OR boolearrarekin konektatzeko, sakatu iragazki-barrako Iragazki-nabigatzailea ikonoa. Iragazki-nabigatzailea leihoa irekiko da.

Ezarritako iragazki-baldintzak Iragazki-nabigatzailean ageri dira. Iragazki bat ezarri ondoren, iragazki huts bat ikusiko da Iragazki-nabigatzailearen beheko aldean. Sarrera hori hautatzeko, egin klik 'Edo' hitzean. Iragazki hutsaren sarrera hautatu ondoren, iragazki-baldintza gehiago sartu daitezke inprimakian. Baldintza horiek OR boolear bidez daude estekatuta aurretik definitutako baldintzekin.

Laster-menua Iragazki-nabigatzaileko edozein sarreratatik deitu daiteke. Area horretako iragazki-baldintzak zuzenean testu modura editatu daitezke. Eremu batek edukia duen ala ez egiaztatu nahi bada, "hutsik" iragazki-baldintza (SQL:'Is Null') edo "hutsik ez" (SQL: 'Is not Null') hautatu daiteke. Posible da sarrera ezabatzea laster-menua erabilita.

Iragazki-baldintzak mugitu daitezke Iragazki-nabigatzailea erabilita, haiek arrastatu eta jareginez, edo +Alt+gorako gezia edo +Alt+beherako gezia. Iragazki-baldintzak kopiatzeko, arrastatu haiek teklari sakatuta eusten diozun bitartean.

Inprimakia diseinatzean, 'Iragazki-proposamena' propietatea ezarri ahal zaie testu-koadroei, haietako bakoitzaren Propietateak elkarrizketa-koadroko Datuak fitxan. Iragazki moduaren hurrengo bilaketetan, eremu horietan egongo den informazioa hautatu ahal izango da. Eremuen edukia Osatze automatikoa funtzioa erabilta hautatu daiteke. Kontuan izan, hala ere, funtzio horrek memoria-espazio eta denbora asko behar duela, batez ere datu-base handietan erabiltzen bada, eta beraz, kasu bakanetan soilik erabili beharko litzatekeela.