Estaltze automatikoa

Erabili estaltze automatikoa automatikoki estali nahi diren hitzak eta ereduak definitzeko.

Estaltze automatikoari esker, errazagoa da LibreOffice dokumentuetan pribautasunagatik edo sentikortasunagatik ezkutuan eduki nahi diren zati anitz estaltzea.

Komando hau erabiltzeko...

Aukeratu Tresnak - Estali automatikoki

Eginbide hau erabilgarria da informazio pertsonalaren (kreditu-txartelen zenbakiak, telefonoak, etab.) edo izenen agerraldi bat baino gehiago dituzten dokumentuetan. Dokumentuko zati horiek eskuz estaltzea neketsua izan daiteke, eta estaltze automatikoari esker modu eraginkorragoan automatizatu daiteke estaltzea.

Helburuak sortzea

Helburuak zera dira, estaltze automatikoak dokumentuan automatikoki estali behar diren zatiak bilatzeko erabiltzen dituen erregelak eta ereduak.

Helburu berri bat sortzeko, egin klik Gehitu helburua botoian.

Gehitu helburua elkarrizketa-koadroa agertzen da, non helburu berriaren Izena eta bere Mota eta Edukia definitu daitezkeen. Hiru helburu mota daude aukeran Mota goitibeherako zerrendan:

Gehitu dokumentuari aplikatuko zaizkion helburu guztiak eta egin klik Ados aukeran. Horrela, dokumentua LibreOffice Draw aplikazioan irekiko da, marrazki gisa, helburu guztiak automatikoki estalita dituela Laukizuzen bidezko estaltzea tresnarekin.

Jarraitu sortutako dokumentuaren beste zati batzuk estaltzen, eta ondoren, inprimatu edo esportatu PDF formatura.

tip

Begiratu Adierazpen erregularren zerrenda laguntza-orria LibreOffice aplikazioan adierazpen erregularrak nola erabili ikasteko.

Helburuak esportatzea eta inportatzea

Egin klik Gorde helburuak botoian dokumentuan definitutako helburu guztiak JSON (JavaScript Object Notation) fitxategi batean gordetzeko.

Egin klik Kargatu helburuak botoian JSON fitxategi batean definitutako helburuak beste LibreOffice dokumentu batean inportatu eta aplikatzeko.

note

Dokumentuaren estaltze automatikoko helburuak dokumentuan bertan gordetzen dira. Beraz, dokumentua gorde eta itxi ondoren ere erabilgarri egongo dira, dokumentua berriro irekitzean.