Exekutatu SQL instrukzioa

Elkarrizketa-koadro bat irekitzen du, eta hor SQL komandoak sar ditzakezu datu-baseak administratzeko.

Komando hau erabiltzeko...

Datu-baseen fitxategi-leihoan, aukeratu Tresnak - SQL.

SQL komandoak exekutatzea

Elkarrizketa-koadro horretan administrazio-komandoak bakarrik sar ditzakezu, hala nola Grant (erabiltzaile eskubideak eman), Sortu taula edo Jaregin taula, eta ez iragazki-komandoak. Sartzen dituzun komandoak datu-iturburuaren arabera egongo dira, adibidez, dBasek hemen zerrendatzen diren SQL komando batzuk bakarrik zerrendatu ditzake.

Ohar-ikonoa

Datu-baseko datuak iragazteko SQL kontsulta exekutatzeko, erabili Kontsulta-diseinua.

Exekutatu beharreko komandoa

Sartu exekutatzea nahi duzun SQL administrazio-komandoa.

Adibidez, "Bibliography" datu-iturburuan, ondorengo SQL komandoa sar dezakezu:

SELECT "Address" FROM "biblio" "biblio"

SQL komandoei buruz informazio gehiago lortzeko, irakurri datu-basearekin batera etorritako dokumentazioa.

Aurreko komandoak

Aurrez exekutatutako SQL komandoak zerrendatzen ditu. Komando bat berriro exekutatzeko, egin klik komandoan, eta gero, sakatu Exekutatu.

Egoera

Exekutatutako SQL komandoaren emaitzak bistaratzen ditu, erroreak barne.

Exekutatu

Exekutatu beharreko komandoa koadroan sartutako komandoa exekutatzen du.

Itxi

Elkarrizketa-koadroa ixten du.