HTML inportazioa eta esportazioa

Fitxategi bat HTML dokumentura esportatzen duzunean, deskribapena eta erabiltzaileak zehaztutako fitxategi-propietateak META etiketa gisa txertatzen dira esportatutako dokumentuaren HEAD etiketen artean. META etiketak ez dira bistaratzen web arakatzaile batean eta informazioa txertatzeko erabiltzen dira, adibidez, web orri baten bilatzailearen gako-hitzak. Uneko dokumentuaren propietateak ezartzeko, aukeratu Fitxategia - Propietateak egin klik Deskribapena edo Erabiltzaileak zehaztua etiketan, eta ondoren idatzi nahi duzun informazioa.

Ondorengo fitxategi-propietateak META etiketa bihurtzen dira fitxategi bat HTML dokumentu gisa esportatzen duzunean:

Fitxategiaren propietatea

<TITULUA>

Gaia

<META NAME="CLASSIFICATION" CONTENT="Eremuaren edukia">

Gako-hitzak

<META NAME="KEYWORDS" CONTENT="Eremuaren edukia">

Deskribapena

<META NAME="DESCRIPTION" CONTENT="Eremuaren edukia">

Informazio-eremuak 1...4

<META NAME="Info field name" CONTENT="Field Content">

Ohar-ikonoa

META etiketak dituen HTML bat inportatzen duzunean, etiketen edukia dagokion LibreOffice(r)en fitxategi-propietatearen koadroan gehitzen da.

Iradokizun-ikonoa

Gako-hitzak komen bidez bereizi behar dira. Gako-hitz batek zuriuneak edo puntu eta koma izan ditzake.

Inportaziorako aholkuak

HTML dokumentu bat inportatzen duzunean, hurrengo META etiketak automatikoki bihurtzen dira LibreOffice aplikazioaren eremu: <META HTTP-EQUIV="REFRESH"...> eta <META NAME="..." ...> non NAME AUTHOR, CREATED, CHANGED, CHANGEDBY, DESCRIPTION, KEYWORDS edo CLASSIFICATIONen berdina den.

TABLE etiketa baten aurretik kokatutako scriptak, iruzkinak eta META etiketak taularen lehenengo gelaxkan txertatzen dira.

HTML dokumentuaren goiburuko META etiketak eta scriptak dokumentuko lehenengo paragrafora inportatzen eta ainguratzen dira.

HTML etiketak inportatzeko aukerak ezartzeko, aukeratu - Kargatu/Gorde - HTML bateragarritasuna. META etiketa ezagun batek "HTTP-EQUIV" edo "NAME" dauzka, eta LibreOfficeko iruzkin gisa inportatzen dira. Salbuespen bakarra <META NAME="GENERATOR"...> da, eta horri ez ikusi egiten zaio.

Esportaziorako aholkuak

Dokumentu bateko lehenengo paragrafoaren hasieran dauden iruzkinak eta script-eremuak HTML dokumentuaren goiburura esportatzen dira. Dokumentuaren hasieran taula bat badago, taulako lehen gelaxkako lehen paragrafoa HTML dokumentuaren goiburura esportatzen da.