Gorde honela

Uneko dokumentua beste leku batean edo beste fitxategi-izen edo fitxategi mota batekin gordetzen du.

Komando hau erabiltzeko...

Menu-barratik:

Choose File - Save As.

Fitxadun interfazetik:

Choose File - Save As.

Tresna-barretatik:

Icon Save as

Gorde honela

Teklatutik:

+Shift+S.

note

Dokumentu bat txantiloi modura gordetzeko, erabili Fitxategia - Txantiloiak - Gorde txantiloi gisa komandoa.

Fitxategien elkarrizketa-koadroak, adibidez Irekia, Gorde honela eta parekoak, bi modutara erabili daitezke:

Erabili - LibreOffice - Orokorra aukera bata edo bestea erabiltzeko.

Karpetaren hautapena

Aukeratu karpeta hobetsia goitibeherako zerrendan edo idatzi bere bide-izena. Autocomplete funtzioa erabili daiteke idaztea errazteko.

Konektatu zerbitzari batekin Fitxategi-zerbitzuak elkarrizketa-koadroaren bidez.
Hautatu karpeta guraso bat Ireki ikonoa tresnarekin.

Gehitu azpikarpeta bat uneko karpetari Sortu karpeta berria aukerarekin.

Fitxategi-izena

Idatzi fitxategi-izen bat edo bide-izen bat fitxategirako. URL bat ere sar daiteke

Fitxategi mota

Hautatu gordetzen ari zaren dokumentuaren fitxategi-formatua. Bistaratze-arean, fitxategi mota horretako dokumentuak bistaratuko dira soilik. Fitxategi motak Iragazkiak inportatzeari eta esportatzeari buruzko informazioa aukeran deskribatzen dira.

Esportatu PDF gisa

XML fitxategi-formatua

warning

Gorde beti dokumentua LibreOffice fitxategi mota batean, kanpoko fitxategi mota batean gorde aurretik. Kanpoko fitxategi mota batera esportatzean, formatu-ezaugarri batzuk galdu egin daitezke.

Gorde pasahitzarekin

Erabiltzaileak fitxategia ireki aurretik sartu behar den pasahitz baten bidez gordetzen du fitxategia.

note

LibreOffice XML-based formatua erabiltzen duten dokumentuak gorde daitezke pasahitz baten bidez.

Fitxategi-izenaren luzapen automatikoa

Markatuta dagoenean, Open Document Format (ODF) erabiltzea behartzen du.

Zifratu GPG gakoarekin

Erabili OpenPGP gako publikoak dokumentuak zifratzeko.

Hautapena

LibreOffice Draw eta Impressen hautatutako objektuak bakarrik esportatzen ditu beste formatu batera. Koadro hau ez bada markatzen, dokumentu osoa esportatzen da.

note

Edozein fitxategi motan esportatzen ari bazara, dokumentu osoa esportatzen da.

Gorde

Fitxategia gordetzen du.