Tresna-barrak

Atal honetan LibreOffice Drawen erabilgarri dauden tresna-barren ikuspegi orokorra eskaintzen da.

LibreOffice aplikazioko tresna-barren konfigurazio lehenetsia deskribatzen da informazio orokor honetan.

Estandarra barra

Estandarra barra LibreOffice aplikazio guztietan dago erabilgarri.

Marrazkia barra

Marrazkia barrak marrazteko tresna nagusiak ditu.

'Bilatu' barra

Bilatu tresna-barra LibreOffice dokumentuetako edukiak azkar bilatzeko erabili daiteke.

Marra eta betetzea barra

Marra eta betetzea barrak uneko ikuspegian aplika ditzakezun komandoak eta aukerak ditu.

Taula barra

Taula barrak taulekin lan egitean behar diren funtzioak ditu. Kurtsorea taularen barrura eramatean agertzen da.

'Testu-formatua' barra

Testu-formatua barra bistaratzeko, kokatu kurtsorea testu-objektuaren barruan.

Irudia barra

Erabili Irudia barra hautatutako objektu grafikoaren kolorea, kontrastea eta distira ezartzeko.

Editatu puntuak barra

Editatu puntuak barra agertzen da poligono bat hautatu eta Editatu puntuak aukeran klik egiten denean.

Aukerak barra

Aukerak barra bistaratzeko, aukeratu Ikusi - Tresna-barrak - Aukerak.

Kolore-barra

Erakutsi edo ezkutatu Kolorea barra. Bistaratzen den kolore-taula aldatzeko, aukeratu Formatua - Area eta egin klik Koloreak fitxan.

Egoera barra

Dokumentuari buruzko informazioa bistaratzen du egoera-barrak, une honetan hautatutako objektua barne. Egoera-barrako elementu batzuetan klik bikoitza egin dezakezu dagokien elkarrizketa-koadroa irekitzeko.

3D ezarpenak

3D ezarpenak tresna-barrak 3D objektu hautatuen propietateak kontrolatzen ditu.

Fontwork

Fontwork objektu bat hautatzean irekitzen da 'Fontwork' tresna-barra.

Txertatu