Fitxategia

Menu honek Draw dokumentuekin lan egiteko (sortzeko, irekitzeko, ixteko eta inprimatzeko, adibidez) komando orokorrak ditu. LibreOffice Draw ixteko, egin klik Irten aukeran.

Berria

LibreOffice dokumentu berri bat sortzen du.

Ireki

Tokiko edo urruneko fitxategi bat irekitzen du. Posible da fitxategi anitz irekitzea.

Open Remote

Opens a document located in a remote file service.

Azken dokumentuak

Azkenekoz irekitako fitxategiak zerrendatzen ditu. Zerrendako fitxategi bat irekitzeko, egin klik haren izenean.

Morroiak

Eskutitz pertsonalak zein enpresakoak, faxak, agendak eta beste hainbat sortzeko bidean gidatzen zaitu.

Txantiloiak

Txantiloiak antola eta edita daitezke, baita uneko fitxategia txantiloi gisa gorde ere.

Itxi

Programatik irten gabe uneko dokumentua ixten du.

Gorde

Uneko dokumentua gordetzen du.

Save Remote...

Saves a document located in a remote file service.

Gorde honela

Uneko dokumentua beste leku batean edo beste fitxategi-izen edo fitxategi mota batekin gordetzen du.

Gorde kopia bat

Gorde uneko dokumentuaren kopia bat beste izen batekin edo beste kokapen batean.

Gorde dena

Aldatutako LibreOffice dokumentu guztiak gordetzen ditu.

Birkargatu

Uneko dokumentua azkena gordetako bertsioarekin ordezten du.

Bertsioak

Uneko dokumentuaren bertsio anitz gordetzen eta antolatzen ditu fitxategi berean. Aurreko bertsioak ireki, ezabatu eta konpara daitezke.

Esportatu

Aurkezpena edo marrazkia esportatzen du eta esportatzeko aukerak ezartzen ditu.

Esportatu PDF gisa

Uneko fitxategia Portable Document Format formatuan (PDF), 1.4 bertsioan, gordetzen du. PDF bat edozein plataformatan ikusi eta inprima daiteke jatorrizko formatuan, baldin eta dagokion softwarea instalatuta badago.

Bidali

Uneko dokumentuaren kopia bat bidaltzen du beste aplikazio batzuetara.

Propietateak

Uneko fitxategiaren propietateak bistaratzen ditu, estatistikak barne, adibidez, hitz-kontaketa eta fitxategiaren sortze-data.

Sinadura digitalak

Dokumentuan eta dokumentutik sinadura digitalak gehitzen eta kentzen ditu. Elkarrizketa-koadroa ziurtagiriak ikusteko ere erabil daiteke.

Aurrebista web-arakatzailean

Uneko dokumentuaren aldi baterako kopia bat sortzen du HTML formatuan, sistemaren web-arakatzaile lehenetsia irekitzen du, eta HTML fitxategia web-arakatzailean bistaratzen du.

Inprimatu

Uneko dokumentua, hautapena edo zehaztu diren orrialdeak inprimatzen ditu. Uneko dokumentuaren inprimatzeko aukerak ere ezarri daitezke. Inprimatzeko aukerak inprimagailuaren eta erabiltzen den sistema eragilearen arabera aldatu daitezke.

Inprimagailuaren ezarpenak

Hautatu uneko dokumenturako inprimagailu lehenetsia eta aldatu inprimatze-aukerak.

Irten LibreOffice aplikaziotik

LibreOffice programa guztietatik irteten da eta aldaketak gordetzeko eskatzen du. Komando hau ez dago macOS sistemetan.