Objektuak biratzea

Objektuak haien biraketa-puntu lehenetsiaren (erdiko puntua) edo norberak izendatutako biraketa-puntuaren inguruan birarazi daiteke.

Ikonoa

Hautatu biratuko den objektua. LibreOffice Draw aplikazioaren Eraldaketak tresna-barran edo LibreOffice Impressen Marrazketa barran, egin klik Biratu ikonoan.

Eraman erakuslea izkinako helduleku batera erakuslea ikur birakor bihurtzeko. Arrastatu heldulekua objektua biratzeko.

Mantendu sakatuta ⇧ tekla biratzea 15 graduren multiploetara mugatzeko.

Egin eskuineko klik objektuan laster-menua irekitzeko. Aukeratu Kokalekua eta tamaina - Biraketa biraketa-balio zehatz bat sartzeko.

Ikonoa

Biraketa-puntua aldatzeko, arrastatu objektuaren erdiko zirkulu txikia beste kokaleku batera.

Objektua bertikalean edo horizontalean desplazatzeko, arrastatu alboko heldulekuetako bat.