Geruzekin lan egitea

LibreOffice Draw aplikazioak geruzak onartzen ditu.

'Txertatu geruza' elkarrizketa-koadroa

Geruza bat hautatzea

Geruza bat hautatzeko, egin klik geruzaren fitxa-izenean, laneko areako behealdean.

tip

Geruza baten propietateak editatzeko, egin klik bikoitza geruza-fitxa batean.

Geruzak ezkutatzea

1. Hautatu geruza bat, eta ondoren aukeratu Formatua - Geruza.

2. Propietateak arean, garbitu Ikusgai kontrol-laukia.

3. Sakatu Ados.

Geruzaren izen-fitxan, izenaren testu-kolorea urdinera aldatuko da.

tip

Geruza bat ikusgai edo ikusezin bihur dezakezu bere fitxan klik eginda ⇧ teklari sakatuta eusten diozun bitartean.

Ezkutuko geruzak erakustea

1. Hautatu ezkutuko geruza bat eta aukeratu Formatua - Geruza.

2. Propietateak arean, garbitu Ikusgai kontrol-laukia.

3. Sakatu Ados.

Geruzak blokeatzea

1. Hautatu geruza bat, eta ondoren aukeratu Formatua - Geruza.

2. Propietateak arean, hautatu Blokeatuta kontrol-laukia.

3. Sakatu Ados.

Ezin dira editatu blokeatutako geruza bateko objektuak.

Geruzak desblokeatzea

1. Hautatu blokeatutako geruza bat, eta ondoren aukeratu Formatua - Geruza.

2. Propietateak arean, garbitu Blokeatuta kontrol-laukia.

3. Sakatu Ados.