Taulen morroia - Ezarri motak eta formatuak

Hautatutako eremuentzako eremu-informazioa zehazten du.

Hautatutako eremuak

Hautatu eremu bat bere informazioa editatzeko.

^

Egin klik hautatutako eremua sarrera bat igotzeko zerrendan.

v

Egin klik hautatutako eremua sarrera bat jaisteko zerrendan.

Kendu hautatutako eremua zerrenda-koadrotik.

+

Gehitu datu-eremu berria zerrenda-koadroan.

Eremu-informazioa

Eremu-izena

Hautatutako datu-eremuaren izena bistaratzen du. Nahi izanez gero, beste izen bat sartu daiteke.

Eremu mota

Hautatu eremu mota bat.

Balio automatikoa

'Bai' ezartzen bada, datu-eremurako balioak datu-basearen motorrak sortuko ditu.

Sarrera behar da

'Bai' ezarri bada, eremuak ezin du hutsik egon.

Luzera

Datu-eremuaren karaktere kopurua zehazten du.

Dezimalak

Datu-eremuaren dezimal kopurua zehazten du. Aukera hori zenbakizko datuak edo datu dezimalak dituzten eremuentzat soilik dago erabilgarri.

Balio lehenetsia

'Bai/Ez' eremu baten balio lehenetsia zehazten du.

Gehikuntza automatikoko instrukzioa

Sartu hemen datu-iturburuari osoko zenbakien datu-eremu bat automatikoki handitzeko agintzen dion SQL komando-adierazlea. Adibidez, ondorengo MySQL instrukzioak AUTO_INCREMENT instrukzioa erabiltzen du "id" eremua handitzeko instrukzioak datu-eremu bat sortzen duen bakoitzean:

CREATE TABLE "taula1" ("id" INTEGER AUTO_INCREMENT)

Adibide honetan, AUTO_INCREMENT sartu behar da 'Gehikuntza automatikoko instrukzioa' koadroan.

Taulen morroia - Ezarri lehen mailako gakoa