Datu-baseak erabiltzea LibreOffice Base aplikazioan

Kanpoko bideoa

Onartu bideo hau. Hura onartuta, hirugarren batek kudeatzen duen YouTube zerbitzuko edukiak eskuratu ahal izango dituzu.

YouTube pribatutasun-politika

LibreOffice Basen, datu-baseen hainbat fitxategi-formatutan biltegiratutako datuak atzitu daitezke. LibreOffice Basek modu natiboan onartzen ditu datu-baseen zenbait fitxategi-formatu lau, adibidez dBase formatua. Kanpoko datu-base erlazionalekin konektatzeko ere erabili daiteke LibreOffice Base, adibidez MySQL edo Oracle datu-baseekin.

Datu-baseen mota batzuk irakurtzeko soilik dira LibreOffice Basen. LibreOffice Basetik ezin da datu-baseen honako moten egitura aldatu edo erregistroak editatu, txertatu edo ezabatu:

Datu-base bat erabiltzea LibreOffice aplikazioarekin

Datu-baseen morroiak datu-baseen fitxategi bat sortzen eta LibreOffice aplikazioan datu-base berri gisa erregistratzen laguntzen du.

note

Datu-basearen fitxategiak kontsultak, txostenak eta inprimakiak ditu, bai eta erregistroak biltegiratuta dituen datu-basearekiko esteka ere. Formatu-informazioa ere datu-basearen fitxategian gordetzen da.

Laguntzari buruzko laguntza

Laguntzak programaren ezarpen lehenetsiak erreferentziatzen ditu lehenetsia ezarritako sistema batean. Koloreen deskribapenak, saguaren ekintzak eta bestelako elementu konfiguragarriak instalatuta daukazun programa eta sistematik desberdina izan daiteke.