ADO konexioa

ADO (Microsoft ActiveX Data Objects) datu-basea gehitzeko aukerak zehazten ditu.

note

ADO interfazea datu-baseak konektatzeko Microsoft Windowsen edukiontzi patentatua da.

tip

LibreOffice aplikazioak Microsoft Data Access Components (MDAC) behar du ADO interfazea erabiltzeko. Microsoft Windows 2000 eta XP sistemek osagai horiek modu lehenetsian dituzte.

Datu-iturburuaren URLa

Sartu datu-iturburuaren URLa.

Adibideko URLak

Access 2000 fitxategiarekin konektatzeko, erabili honako formatua:

PROVIDER=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;DATA SOURCE=c:\Access\nwind2000.mdb

Izen-bihurtzailea duen Microsoft SQL zerbitzariko katalogo batekin izenaren bidez konektatzeko, idatzi hau:

PROVIDER=sqloledb;DATA SOURCE=turner;INITIAL CATALOG=First

ODBC kontrolatzaile batean hornitzaile gisa sartzeko:

DSN=SQLSERVER

Arakatu

Egin klik aukera honetan datu-baseak hautatzeko elkarrizketa-koadroa irekitzeko.

note

Erabiltzaile-izen batek gehienez 18 karaktere izan behar ditu.

note

Pasahitz batek 3-18 karaktere izan behar ditu.

Datu-baseen morroia