Exekutatu SQL instrukzioa

Elkarrizketa-koadro bat irekitzen du bertan SQL komando bat sartu eta datu-baseak administratzeko.

Komando hau erabiltzeko...

Datu-baseen fitxategi-leihoan, aukeratu Tresnak - SQL.

SQL komandoak exekutatzea

Elkarrizketa-koadro horretan administrazio-komandoak bakarrik sartu daitezke, hala nola 'Grant' (erabiltzaile eskubideak eman), 'Create table' (sortu taula) edo 'Drop Table' (jaregin taula), eta ez iragazki-komandoak. Sartzen diren komandoak datu-iturburuaren araberakoak izango dira; adibidez, dBASEk hemen zerrendatzen diren SQL komando batzuk soilik exekutatu ditzake.

note

Datu-baseko datuak iragaziko dituen SQL kontsulta bat exekutatzeko, erabili Kontsulta-diseinuaren ikuspegia.

Exekutatuko den komandoa

Sartu exekutatuko den SQL administrazio-komandoa.

Adibidez, "Bibliografia" datu-iturburu batean, ondorengo SQL komandoa sartu daiteke:

SELECT "Helbidea" FROM "biblio" "biblio"

SQL komandoei buruz informazio gehiago lortzeko, irakurri datu-baseak berekin duen dokumentazioa.

Aurreko komandoak

Aurretik exekutatutako SQL komandoak zerrendatzen ditu. Komando bat berriro exekutatzeko, egin klik komandoan, eta gero, sakatu Exekutatu.

Egoera

Exekutatutako SQL komandoaren emaitzak bistaratzen ditu, erroreak barne.

Exekutatu

Exekutatuko den komandoa koadroan sartutako komandoa exekutatzen du.

Itxi

Elkarrizketa-koadroa ixten du.