Formula-barra

Formulak sartzeko erabili barra hau.

Izenaren koadroa

Uneko gelaxkaren erreferentzia, hautatutako gelaxka-barrutiarena edo barrutiaren izena bistaratzen ditu. Gelaxka-barruti bat ere hauta dezakezu, eta ondoren barruti horrentzako izena idatzi Izenaren koadroa aukeran.

Konbinazio-koadroaren orri-area

Izenaren koadroa

Funtzioa

Funtzioen morroia irekitzen du formulak interaktiboki sortu ahal izateko.

Funtzioen morroia irekitzen du formulak interaktiboki sortu ahal izateko.

Icon Function Wizard

Funtzioen morroia

Hautatu funtzioa

>Txertatu gelaxka-barruti baten funtzioa uneko gelaxkan. Funtzioa izan daiteke SUM (Batuketa), AVERAGE (Batexbestekoa), MINIMUM (Gutxienekoa), MAXIMUM (Gehienekoa) edo COUNT (Zenbaketa). Egin klik gelaxka batean, egin klik ikono honetan, hautatu funtzioa goitibeherako zerrendan eta, aukeran, doitu gelaxka-barrutia. Edo bestela, hautatu funtzioaren balioa txertatuko den zenbait gelaxka eta egin klik ikonoan. Funtzioaren emaitza barrutiaren behealdean gehituko da.

Hautatu funtzioa ikonoa

Hautatu funtzioa

Funtzioa

Formula bat gehitzen du uneko gelaxkan. Egin klik ikono honetan, eta sartu formula Sarrerako lerroan.

Ikonoa

Funtzioa

Utzi

Sarrerako lerroa aukerako edukia ezabatzen du, edo bertan behera uzten ditu lehendik dagoen formula bati egindako aldaketak.

Ikonoa

Utzi

Ados

Sarrerako lerroa aukerako edukia onartzen du, eta gero uneko gelaxkan sartzen du eduki hori.

Ikonoa

Ados

Sarrerako lerroa

Sartu uneko gelaxkan gehitu nahi duzun formula. Funtzioen morroiaren ikonoan ere klik egin dezakezu, aurrez definitutako funtzio bat sartzeko formulan.