Tresnak

Tresnak menuak zenbait komando ditu ortografia egiaztatzeko, orri-erreferentzien aztarnei jarraitzeko, akatsak aurkitzeko eta agertokiak definitzeko.

Gainera, makroak sortu eta eslei ditzakezu, eta tresna-barra, menu eta teklatuen itxura konfiguratu ere bai, LibreOffice aplikazioetako aukera lehenetsiak ezartzeaz gainera.

Ortografia

Ortografia eskuz egiaztatzen du.

Hizkuntza

Azpimenu bat irekitzen du hizkuntzaren komando zehatzak aukeratzeko.

Autozuzenketako aukerak

Idazten duzun bitartean testua automatikoki ordezteko aukerak ezartzen ditu.

Xede-bilaketa

Aldagai bateko ekuazioa ebazteko elkarrizketa-koadroa irekiko du.

Ebazlea

Opens the Solver dialog. A solver allows you to solve mathematical problems with multiple unknown variables and a set of constraints on the variables by goal-seeking methods.

Detektibea

Kalkulu-orriaren Detektibea aktibatzen du komando honek. Detektibearekin, mendekotasunen aztarnari jarraitu ahal izango diozu uneko formula-gelaxkatik kalkulu-orriko gelaxketara.

Agertokiak

Hautatutako orri-arearentzako agertoki bat definitzen du.

Babestu dokumentua

Babestu orria edo Babestu kalkulu-orriaren egitura komandoek eragotzi egiten du orrietako gelaxketan edo dokumentuko orrietan aldaketak egitea. Nahi izanez gero, pasahitz bat defini dezakezu. Pasahitza definitzen baduzu, gero pasahitza sartu beharko da babesa kentzeko.

Makroak

Makroak grabatu edo antolatu eta edita daitezke.

Hedapenen kudeatzailea

Hedapenen kudeatzaileak LibreOffice hedapenak gehitzen, kentzen, desgaitzen, gaitzen eta eguneratzen ditu.

XML iragazki-ezarpenak

XML iragazkiaren ezarpena elkarrizketa-koadroa irekitzen du, XML fitxategiak inportatu eta esportatzeko iragazkiak sortu, editatu, ezabatu eta probatzeko.

Pertsonalizatu

LibreOffice aplikazioaren menuak, laster-menuak, laster-teklak, tresna-barrak eta gertaerei esleitutako makroak pertsonalizatzen ditu.

Aukerak

Programaren konfigurazioa pertsonalizatzeko elkarrizketa-koadroa irekitzen du komando honek.