Kanpoko datuak txertatzea taulan (web kontsulta)

Web orriaren kontsulta (LibreOffice Calc) izeneko inportazio-iragazkiaren laguntzarekin, HTML dokumentuetako taulak txerta ditzakezu Calc-en kalkulu-orrietan.

Metodo bera erabil dezakezu izenez definitutako barrutiak txertatzeko Calc edo Microsoft Excel aplikazioko kalkulu-orrietatik.

Txertatzeko metodo hauek dituzu erabilgarri:

Elkarrizketa-koadro bidez txertatzea

1. Jarri kurtsorea txertatu beharreko edukia duen gelaxkan.

2. Aukeratu Orria - Kanpoko estekak. Horrek Kanpoko datuak elkarrizketa-koadroa irekiko du.

3. Sartu HTML dokumentuaren URLa edo kalkulu-orriaren izena. Amaitutakoan, sakatu 'Sartu'. Fitxategia hautatzeko elkarrizketa-koadroa irekitzeko, sakatu Arakatu botoia.

4. Elkarrizketa-koadroko zerrenda-koadro handian, hautatu txertatu nahi dituzun areen edo taulen izenak.

5. Nahi izanez gero, barrutiak edo taulak n segundoz behin egunera daitezen adierazi dezakezu.

Inportatzeko iragazkiak dinamikoki sor ditzake gelaxka-barrutietako izenak. Ahalik eta formatu gehien mantentzen da, baina iragazkiak nahita ez du kargatzen irudirik.

Nabigatzaile bidez txertatzea

1. Ireki bi dokumentu: kanpoko datuak hartuko dituen LibreOffice Calc-en kalkulu-orria (helburuko dokumentua) eta kanpoko datuen jatorrizko dokumentua (iturburuko dokumentua).

2. Helburuko dokumentuan ireki Nabigatzailea.

3. Hautatu iturburuko dokumentua nabigatzailearen beheko konbinazio-koadroan. Orain nabigatzaileak iturburuko dokumentuko barruti-izenak eta datu-baseen barrutiak edo taulak erakutsiko ditu.

4. Nabigatzailean, hautatu Txertatu esteka gisa arrastatze-moduaren Ikonoa.

5. Arrastatu kanpoko datuak nabigatzailetik helburuko dokumentura.

Iturburuko dokumentu gisa HTML dokumentu bat kargatu baduzu Web orriaren kontsulta iragazkiarekin, taulak Nabigatzailean aurkituko dituzu, bata besteari jarraiki izendatuta ("HTML_table1", "HTML_table2"...), eta, horrez gain, sortutako bi barruti-izen ere bai:

Kanpoko datuak editatzea