CSV testu-fitxategiak formulekin inportatzea eta esportatzea

Comma separated values (CSV) fitxategiak orri bakar bateko gelaxken edukia biltzen duten testu-fitxategiak dira. Koma, puntu eta koma edo bestelako karaktereak erabil daitezke gelaxken arteko eremu-mugatzaile gisa. Testu-kateak komatxo artean ipintzen dira, eta zenbakiak komatxorik gabe.

CSV fitxategiak inportatzeko

1. Aukeratu Fitxategia - Ireki.

2. Fitxategi mota eremuan, hautatu "Testuzko CSVa" formatua. Hautatu fitxategia eta egin klik Ireki botoian. Fitxategi batek .csv luzapena duenean, fitxategi mota automatikoki antzematen du sistemak.

3. You will see the Text Import dialog. Aukeratu Fitxategia - Ireki

Iradokizun-ikonoa

CSV fitxategiak formulak baditu, baina formula horien emaitzak inportatzea nahi badituzu, aukeratu - LibreOffice Calc - Ikusi eta desgaitu Formulak kontrol-laukia.

Formulak eta balioak CSV fitxategi gisa esportatzeko

1. Egin klik csv fitxategi gisa idaztea nahi duzun orrian.

2. Formulak formula gisa esportatu nahi badituzu, =SUM(A1:B5) gisa adibidez, egin ondorengoa:

Hautatu - LibreOffice Calc - Ikusi.

Under Display, mark the Formulas check box. Egin klik Ados botoian.

Formulen ordez kalkulu-emaitzak esportatu nahi badituzu, ez hautatu Formulak.

3. Aukeratu Fitxategia - Gorde honela. Aukeratu Fitxategia - Gorde honela.

4. Fitxategi mota koadroan, hautatu "Testuzko CSVa".

5. Idatzi izen bat eta egin klik Gorde aukeran.

6. Testu-esportazioa elkarrizketa-koadroa irekitzen denean, hautatu esportatu behar diren datuen karaktere-jokoa eta eremu- eta testu-mugatzaileak. Ondoren, berretsi Ados botoian klik eginez.

7. Behar izanez gero, gorde ondoren desautatu Formulak kontrol-laukia, berriz ere kalkulatutako emaitzak ikusteko taulan.