TEXTJOIN

Kate bat edo gehiago kateatzen du, eta mugatzaileak erabiltzen ditu haien artean.

tip

Funtzio hau LibreOffice 5.2 bertsiotik dago erabilgarri.

Sintaxia

TEXTJOIN( delimiter, skip_empty, String 1[; String 2][; … ;[String 253]] )

mugatzailea testu-kate bat da eta barruti bat izan daiteke.

saltatu_hutsa argumentu logikoa da (TRUE edo FALSE, 1 edo 0). TRUE (egia) denean, kate hutsak ezikusi egingo dira.

Katea 1[; Katea 2][; … ;[Katea 253]] kateak, gelaxken erreferentziak edo kateen gelaxka-barrutien erreferentziak dira.

Barrutiak zeharka ikusten dira errenkadaz errenkada (goitik behera).

mugatzailea barruti bat bada, barrutiak ez du elkartuko diren kate kopuruaren tamaina berekoa izan behar.

Elkartuko diren kateak baino mugatzaile gehiago badaude, ez dira mugatzaile guztiak erabiliko.

Elkartuko diren kateak baino mugatzaile gutxiago badaude, mugatzaile berriro hasieratik erabiliko dira.

Adibideak

=TEXTJOIN(" ",TRUE, "Hemen", "dator", "gure", "eguzkia") funtzioak "Hemen dator gure eguzkia" itzultzen du, zuriunea mugatzaile gisa erabilita, eta kate hutsak ezikusi egingo dira.

A1:B2 barrutiak "Hemen", "dator", "gure", "eguzkia" badu, =TEXTJOIN("-",TRUE,A1:B2) funtzioak "Hemen-dator-gure-eguzkia" itzuliko du, marraxoa mugatzaile gisa erabilita, eta kate hutsak ezikusi egingo dira.