IFS

IFS funtzioa IF anitz dira.

tip

Funtzio hau LibreOffice 5.2 bertsiotik dago erabilgarri.

Sintaxia

IFS(expression1; result1[; expression2; result2][; ... ; [expression127; result127]])

adierazpena1, adierazpena2, ... TRUE (egia) edo FALSE (gezurra) izan daitezkeen balio boolearrak edo adierazpenak dira

emaitza1, emaitza2, ... proba logikoa TRUE denean itzultzen diren balioak dira

IFS( adierazpena1, emaitza1, adierazpena2, emaitza2, adierazpena3, emaitza3 ) honela exekutatzen da:

IF adierazpena1 is TRUE

THEN emaitza1

ELSE IF adierazpena2 is TRUE

THEN emaitza2

ELSE IF adierazpena3 is TRUE

THEN emaitza3

Emaitza lehenetsia jasotzeko, adierazpenetako batek ere ez du TRUE izan behar, eta azken adierazpenak beti izan behar du TRUE, adibidez TRUE edo 1=1 eta ondoren emaitza lehenetsia.

Adierazpen batek emaitza bat falta badu edo ez badago TRUE den adierazpenik, #E/E errorea itzuliko da.

Adierazpena ez bada ez TRUE ez FALSE, #BALIOA errorea itzuliko da.