UNO objektuak, funtzioak eta zerbitzuak

Unified Network Objects (UNO) funtzioak, objektuak eta zerbitzuak.

BasicLibraries objektua

CreateUnoStruct funtzioa

Uno egitura motaren instantzia bat sortzen du.

CreateUnoService Function

Uno zerbitzua instantziatzen du ProcessServiceManager-ekin.

CreateUnoDialog funtzioa

Basic Uno objektua sortzen du, eta horrek Uno elkarrizketa-koadroaren kontrola ordezkatzen du Basic exekutatzen den bitartean.

CreateUnoListener funtzioa

Listener instantzia sortzen du.

CreateUnoValue funtzioa

Mota hertsiko balioa ordezkatzen duen objektua itzultzen du. Balio horrek Uno motako sistemari egiten dio erreferentzia.

CreateObject funtzioa

UNO objektu bat sortzen du. Windows sisteman OLE objektuak ere sor ditzake.

Metodo honek parametro gisa pasatako motaren instantziak sortzen ditu.

EqualUnoObjects funtzioa

True itzultzen du, zehaztutako bi Basic Uno objektuk Uno objektu-instantzia bera adierazten badute.

CreateUnoService Function

Uno zerbitzua instantziatzen du ProcessServiceManager-ekin.

DialogLibraries objektua

GetDefaultContext funtzioa

Prozesuaren 'service factory'-ren testuinguru lehenetsia itzultzen du, baldin badago, eta bestela, null erreferentzia itzultzen du.

GetProcessServiceManager funtzioa

ProcessServiceManager itzultzen du (Uno ServiceManager zentrala).

GlobalScope adierazlea

Liburutegi-edukiontzi pertsonalak edo partekatuak kudeatzeko (LibreOffice makroak edo Nire makroak) dokumentu baten barrutik, erabili GlobalScope adierazlea.

HasUnoInterfaces funtzioa

Basic Uno objektu batek zenbait Uno interfaze onartzen dituen egiaztatzen du.

IsUnoStruct funtzioa

True (egiazkoa) itzultzen du, objektua UNO struct bat bada.

StarDesktop objektua

StarDesktop objektuak LibreOffice aplikazioa ordezkatzen du. StarDesktop bidez, zenbait errutina edo erabiltzaile-interfazeko objektu, adibidez uneko leihoa, erabili daitezke.

ThisComponent objektua

Irakurriak eta ezarriak izan daitezkeen propietateak eta deituak izan daitezkeen metodoak dituen osagai aktiboa helbideratzen du.ThisComponent Basic lengoaian erabiltzen da eta uneko dokumentua ordezkatzen du. ThisComponent bidez erabilgarri dauden propietateak eta metodoak desberdinak dira dokumentu motaren arabera.

note

LibreOffice aplikazioak Application Programming Interface (API) bat eskaintzen du LibreOffice osagaiak programazio-lengoaien bidez kontrolatzeko, LibreOffice Software Development Kit (SDK) erabilita. LibreOffice APIari eta Software Development Kit tresnari buruzko informazio gehiagorako, begiratu https://api.libreoffice.org