Is eragilea

Bi Basic aldagaik objektu-instantzia berari erreferentzia egiten dioten aztertzen du.

Sintaxia:

result = oObj1 Is oObj2

oObj1 eta oObj2 erreferentziak objektu-instantzia berari egiten badiote erreferentzia, emaitza True izango da.

Adibidea:

Beheko adibidean, Student izeneko mota berria definitu da. TestObjects bidez, oStudent1 objektua sortzen da mota horretako objektu berri gisa.

oStudent2 = oStudent1 esleipenak objektu beraren erreferentzia kopiatzen du. Hortaz, Is eragilea aplikatzearen emaitza True da.

Type Student
        FirstName as String
        Program as String
    End Type

Sub TestObjects
        Dim oStudent1 as new Student
        Dim oStudent2 as Variant
        oStudent2 = oStudent1
        MsgBox Student1 Is Student2 ' True
    End Sub

Beheko adibidean False itzultzen da, New eragilea erabili denez, oStudent1 eta oStudent2 bi objektu-instantzia desberdinen erreferentziak baitira.

Sub TestObjects_v2
        Dim oStudent1 as new Student
        Dim oStudent2 as new Student
        MsgBox oStudent1 Is oStudent2 ' False
    End Sub

Emaguzu laguntza!