Enum instrukzioa [VBA]

Definitu enumerazioak edo UNO ez diren konstante multzoak. Enumerazio bat programazioa errazten duen eta kodearen logikaren berrikuspena errazten duen balio-zerrenda bat da.

warning

Konstante, funtzio edo objektu hau Option VBASupport 1 instrukzioa programa-kode exekutagarriko modulu batean kokatuta gaitzen da.

Sintaxia:

Enum sintaxia

Enum list_name
           ' Object Statement block
       End Enum ' list_name

Parametroak:

Emandako enumerazio baten baitan, modu logikoan elkarri lotuta dauden balioak elkartzen dira.

Adibidea:

Option VBASupport 1
       Private Enum _WindowManager
           W1ND0WS = 1 ' Windows
           OS2PM = 2 ' OS/2 Presentation Manager
           MACINTOSH = 3 ' Macintosh
           MOTIF = 4 ' Motif Window Manager / Unix-like
           OPENLOOK = 5 ' Open Look / Unix-like
       End Enum
       Public Function WindowManager() As Object
           WindowManager = _WindowManager
       End Function ' <library>.<module>.WindowManager.XXX

note

Enumerazioetako balioak Long datu motara errendatzen dira. Basic funtzioak enumerazioetarako atzigailu publikoak dira. Enumerazioen izenek eta balioen izenek bakarrak izan behar dute liburutegi baten barruan eta moduluetan zehar.

Erabilera:

Bistaratu WindowManager elkartutako konstante balioak:

Dim winMgr As Object : winMgr = <library>.<module>.WindowManager
       With winMgr
           Print .MACINTOSH, .MOTIF, .OPENLOOK, .OS2PM, .W1ND0WS
       End With

tip

Enumerazioak beste datu mota batzuetara hedatu daitezke Type instrukzioaren definizioak erabilita. Python scriptak Basic-etik deitzea atalak mekanismo horren adibideak ditu.

Const instrukzioa, konstanteak

Option VBASupport instrukzioa

With instrukzioa