CompatibilityMode() funtzioa

CompatibilityMode() funtzioak exekuzio-garaiko modua kontrolatzen edo kontsultatzen du. Exekuzio-garaiko modua ezarri edo berrezarri ondoren exekutatutako kode guztiari eragiten dio.

warning

Erabili eginbide hau kontuz, adibidez dokumentuak bihurtzeko soilik.

Sintaxia:

CompatibilityMode(Optional Enable As Boolean) As Boolean

Itzulera-balioa:

CompatibilityMode funtzioak beti itzultzen du bere exekuzioaren ondoren aktibo dagoen modua. Argumentuarekin deitzen bada, modu berria itzultzen du, eta argumenturik gabe deitzen bada, modu aktiboa aldatu gabe itzultzen du.

Parametroak:

Enable: Bateragarritasun modu berria ezartzen du edo haren ezarpena ezabatzen du, argumentua presente dagoenean.

note

CompatibilityMode function relates to Option VBASupport 1, in which case it always returns True. It is unrelated to Option Compatible compiler directive.

Funtzio horrek honako egoeratan du eragina edo lagundu dezake:

Adibidea:

Hutsik EZ dagoen file:///home/me/Test direktorio bat emanda

Sub RemoveDir

MsgBox CompatibilityMode() ' False

CompatibilityMode( True ) RmDir( "file:///home/me/Test" ) CompatibilityMode False

MsgBox CompatibilityMode ' False

End Sub

CompatibilityMode( True ) bidez programak errore bat sortzen du, bestela Test direktorioa eta bere eduki guztiak ezabatzen dira.

Adibidea:

Dir portaera aldatzea

Sub VBADirCommand
        CompatibilityMode( Enable := True )   ' Fitxategi normalak ere erakusten ditu
        Entry$ = Dir( "file:///home/me/Tmp/*.*", 16 )
        Total$ = ""
        While Entry$ <> ""
            Total$ = Total$ + Entry$ + Chr$(13)
            Entry$ = Dir
        Wend
        MsgBox Total$
        CompatibilityMode Enable := False ' Direktorioak soilik erakusten ditu