CreateUnoService funtzioa

UNO zerbitzu baten instantzia bat sortzen du ProcessServiceManager bidez.

Sintaxia:

CreateUnoService(serviceName As String) As Object

tip

Erabilgarri dauden zerbitzuen zerrenda bat ikusteko, joan com::sun::star Module erreferentzia-orrira.

Adibidea:

Beheko adibidean, com.sun.star.ucb.SimpleFileAccess zerbitzua darabilen FileExists funtzioa sortzen da, emandako bide-izen bat existitzen den fitxategi bat den ala ez aztertzeko.

Function FileExists(sPath as String) As Boolean
        Dim svcSFA As Object
        Set svcSFA = CreateUnoService("com.sun.star.ucb.SimpleFileAccess")
        Dim bExists As Boolean : bExists = svcSFA.exists(sPath)
        Dim bIsFolder As Boolean : bIsFolder = svcSFA.IsFolder(sPath)
        FileExists = bExists And Not bIsFolder
    End Function ' FileExists

tip

UNO zerbitzuak lineako dokumentazio zabala dute api.libreoffice.org webgunean. Begiratu SimpleFileAccess zerbitzuaren erreferentzia-orria goiko adibidean erabili den zerbitzuak eskaintzen dituen metodoak ezagutzeko.

Adibidea:

Hurrengo kode-zatiak com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker zerbitzua erabiltzen du fitxategiak irekitzeko elkarrizketa-koadro bat erakusteko:

Sub Main
    fIzena = FileOpenDialog ("Hautatu fitxategi bat")
    print "aukeratutako fitxategia: "+fIzena
End Sub

Function FileOpenDialog(title As String) As String
    res = com.sun.star.ui.dialogs.ExecutableDialogResults
    filepicker = CreateUnoService("com.sun.star.ui.dialogs.FilePicker")
    filepicker.Title = title
    If res.OK = filepicker.execute() Then
        files = filepicker.getSelectedFiles()
        FileOpenDialog=files(0)
    EndIf
End Function ' Main