Shell funtzioa

Beste aplikazio bat hasten du eta, beharrezkoa bada, dagokion leiho-estiloa zehazten du.

Sintaxia:

Shell (BideIzena As String[, LeihoEstiloa As Integer][, Parametroa As String][, bSink])

Parametroak:

BideIzena

Hasi nahi duzun programaren bide-izen eta izen osoa.

LeihoEstiloa

Programa exekutatzen den leihoaren estiloa zehazten duen osoko adierazpena. Hautazkoa da. Hona hemen zein balio egon daitezkeen:

Windowstyle

Esanahia

0

Fokua programaren leiho ezkutuan dago.

1

Fokua programaren leihoan dago neurri estandarrean.

2

Fokua programaren leiho ikonotuan dago.

3

Fokua programaren leiho maximizatuan dago.

4

Programaren leihoa neurri estandarrekoa, fokurik gabe.

6

Programaren leiho ikonotua, fokua leiho aktiboan dago.

10

Pantaila osoko bistaratzea.

Parametroa

Pasatu behar den komando-lerroa zehazten duen kate-adierazpena.

bSink

Balio hau true bada, Shell komandoa eta LibreOffice aplikazioko ataza guztiak shell prozesua bukatu zain egongo dira. Balioa false bada, shell zuzenenean itzuliko da. Balio lehenetsia false da.

5 Prozedura-dei baliogabea

53 Fitxategia ez da aurkitu

73 Eginbidea inplementatu gabe

Adibidea:

Sub ExampleShellForWin
    Shell("c:\windows\calc.exe",2)