ChrW funtzioa [VBA]

Zehaztutako karaktere-kodeari dagokion Unicode karakterea itzultzen du.

warning

Konstante, funtzio edo objektu hau Option VBASupport 1 instrukzioa programa-kode exekutagarriko modulu batean kokatuta gaitzen da.

Sintaxia:

ChrW(charcode As Integer) As String

Itzulera-balioa:

Katea

Parametroak:

charcode: Baliozko 16 bit-eko ASCII balioa (0-65535) ordezkatzen duen zenbakizko adierazpena. Argumentu negatibo nominala duten adierazpenak onartzeko, adibidez ChrW(&H8000), atzeranzko bateragarritasun moduan, −32768 eta −1 arteko balioak 32768 eta 65535 arteko barrutiarekin mapatzen dira. Hutsik dauden balioek 5 errore-kodea itzultzen dute. [0 to 65535] barrutitik kanpo dauden balioek 6 errore-kodea itzultzen dute.

Errore-kodeak:

5 Prozedura-dei baliogabea

6 Gainkezkatzea

Adibidea:

Sub ExampleChrW
    'Adibide honek alfa eta omega letra grekoak txertatzen ditu kate batean.
    MsgBox "Hemendik:" + ChrW(913) + " hona:" + ChrW(937)
    ' Inprimatutakoan, elkarrizketa-koadroan honela agertzen da: 'Hemendik: A hona: Ω'
    MsgBox ChrW(charcode := 116) ' "t" T minuskula