AscW funtzioa [VBA]

Kate-adierazpen bateko lehen karakterearen Unicode balioa ematen du.

warning

Konstante, funtzio edo objektu hau Option VBASupport 1 instrukzioa programa-kode exekutagarriko modulu batean kokatuta gaitzen da.

Sintaxia:

AscW (string) As Long

Itzulera-balioa:

Long

Parametroak:

string: Baliozko kate-adierazpena. Kateko lehenengo karakterea bakarrik da garrantzitsua.

Erabili AscW funtzioa gakoak Unicode balioekin ordezteko. AscW funtzioak hutsik dagoen kate bat aurkitzen badu, LibreOffice Basic aplikazioak exekuzio-garaiko errore bat jakinarazten du. Itzulitako balioak 0 eta 65535 artekoak dira.

Errore-kodeak:

5 Prozedura-dei baliogabea

Adibidea:

Sub ExampleAscW
 Print ASC("A") ' 65 itzultzen du
 Print AscW(string:="Ω") ' 937 itzultzen du
 Print AscW("Αθήνα") ': 913 itzultzen du, lehenengo karakterea bakarrik hartzen baita kontuan