Asc funtzioa (BASIC)

Kate-adierazpen bateko lehen karakterearen ASCII (American Standard Code for Information Interchange) balioa itzultzen du.

Sintaxia:

Asc(string) As Long

Itzulera-balioa:

Long

Parametroak:

string: Baliozko kate-adierazpena. Kateko lehenengo karakterea bakarrik da garrantzitsua.

Erabili Asc funtzioa gakoak balioekin ordezteko. Asc funtzioak kate huts bat topatzen badu, LibreOffice Basic-ek exekuzio-errorea emango du. 7 biteko ASCII karaktereez gain (0-127 kodeak), ASCII funtzioak ASCII kodean inprimagarriak ez diren kodeak detekta ditzake. Funtzio horrek 16 biteko unicode karaktereak ere maneia ditzake.

Errore-kodeak:

5 Prozedura-dei baliogabea

Adibidea:

Sub ExampleASC
    Print ASC("A") ' 65 itzultzen du
    Print ASC(string:="Z") ' 90 itzultzen du
    Print ASC("Las Vegas") ' 76 itzultzen du, lehenengo karakterea bakarrik hartzen baita kontuan