Declare instrukzioa

LibreOffice Basic-en exekutatzea nahi duzun DLL fitxategian azpierrutina bat deklaratu eta definitzen du.

Ikus baita ere: FreeLibrary

Sintaxia:

Declare {Sub | Function} Izena Lib "Liburutegi-izena" [Alias "goitizena"] [Argumentua] [As Mota]

Parametroak:

Izena: LibreOffice Basic-etik azpirrutinari deitzeko izena, DLLan definitutakoa ez, beste bat.

Goitizena: azpierrutinaren izena, DLLan definitutakoa.

Liburutegi-izena: DLLaren fitxategi- edo sistema-izena. Liburutegi hau automatikoki kargatzen da funtzioa erabiltzen den lehenengo aldian.

Argumentu_zerrenda: prozedurari deitzean hara pasatutako argumentuen parametro-zerrenda. Parametro mota eta kopurua exekutatutako prozeduraren arabera dago.

Mota: funtzio-prozedurak itzulitako balioaren datu mota zehazten du. Parametro hori alde batera utz daiteke motaren deklarazio-karakterea sartzen bada izenaren ondoren.

Abisu-ikonoa

Parametro bat azpierrutinara balio gisa pasatzeko erreferentzia gisa pasatu beharrean, parametro hori ByVal gako-hitzaren bidez adierazi behar da.

Adibidea:

Declare Sub MyMessageBeep Lib "user32.dll" Alias "MessageBeep" ( Long )
Sub ExampleDeclare
Dim lValue As Long
    lValue = 5000
    MyMessageBeep( lValue )
    FreeLibrary("user32.dll" )