Call instrukzioa

Dynamic Link Library (DLL) baten azpierrutina, funtzio edo prozedura bati ematen dio programaren kontrola. Parametroen gako-hitza, mota eta kopurua deitzen ari den errutinaren araberakoa da.

Sintaxia:

Call instrukzioaren diagrama

[Call] deia [(] [param :=] balioa, ... [)]

Parametroak:

izena: Deitu nahi den azpierrutina, funtzio edo DLLaren izena.

param: Errutinari pasatuko zaion gako-hitzaren parametro-izena eta haren balioa. Izenak bat etorri behar du errutinaren deklarazioarekin. Gako-hitzak aukerakoak dira eta edozein ordenatan erabili daitezke.

value: Positional parameter value. The type is dependent on the routine that is being called

note

When mixing positional and keyword parameters, make sure positional parameters are following the routine declaration order.

tip

When a function is used as an expression, enclosing parameters with brackets becomes necessary. Using a Declare statement is compulsory prior to call a DLL.

Adibidea:

Sub ExampleCall
    Dim value As String
    value = "LibreOffice"
    Call aRoutine value
    aRoutine text := value
End Sub

Sub aRoutine (text as String)
    Msgbox text