Select...Case instrukzioa

Instrukzio-bloke bat edo gehiago definitzen ditu adierazpen baten balioaren arabera.

Sintaxia:

Select Case sintaxia

Select Case baldintza Case adierazpena instrukzio-blokea [Case adierazpena2 instrukzio-blokea Block][Case Else] instrukzio-blokea End Select

Parametroak:

baldintza: Case klausulari jarraitzen dion instrukzio-blokea exekutatzen den ala ez kontrolatzen duen edozein adierazpen.

adierazpena: Baldintza motako adierazpenarekin bateragarria den edozein adierazpen. Case klausulari jarraitzen dion instrukzio-blokea exekutatzen da baldintza eta adierazpena bat badatoz.

Adibidea:

Sub ExampleRandomSelect
Dim iVar As Integer
    iVar = Int((15 * Rnd) -2)
    Select Case iVar
        Case 1 To 5
            Print "1etik 5era bitarteko zenbakia"
        Case 6, 7, 8
            Print "6tik 8ra bitarteko zenbakia"
        Case 8 To 10
            Print "8 baino handiagoa"
        Case Else
            Print "1 eta 10 bitarteko barrutitik kanpo"
    End Select