Abs funtzioa

Zenbakizko adierazpenaren balio absolutua itzultzen du.

Sintaxia:

Abs (Zenbakia)

Itzulera-balioa:

Double

Parametroak:

Zenbakia: balio absolutua eman nahi diozun zenbakizko adierazpena. Zenbaki positiboak, 0 barne, aldatu gabe itzultzen dira, eta zenbaki negatiboak positibo bihurtzen dira.

Ondorengo adibidean Abs funtzioa erabiltzen da bi balioren arteko diferentzia kalkulatzeko. Berdin da zein balio sartzen den aurrena.

Errore-kodeak:

5 Prozedura-dei baliogabea

Adibidea:

Sub ExampleDifference
Dim siW1 As Single
Dim siW2 As Single
    siW1 = Int(InputBox("Sartu lehenengo zenbatekoa","Balio-sarrera"))
    siW2 = Int(InputBox("Sartu bigarren zenbatekoa","Balio-sarrera"))
    Print "Diferentzia hau da: "; Abs(siW1 - siW2)