ScriptForge.Platform zerbitzua

Platform zerbitzuak uneko exekuzio-inguruneari eta -testuinguruneari buruzko propietateen bilduma bat eskaintzen du, adibidez:

note

Platform zerbitzuaren propietate guztiak soilik irakurtzeko dira.

Zerbitzuari deitzea

Beheko kode-zatiak Platform zerbitzuaren instantzia bat sortzen du eta Architecture propietatea atzitzen du.

GlobalScope.BasicLibraries.LoadLibrary("ScriptForge")
        Dim platform As Variant
        platform = CreateScriptService("Platform")
        MsgBox platform.Architecture

note

Zerbitzu hau erabat onartuta dago bai Basic bai Python lengoaietan. Adibide guztiak Basic programazio-lengoaian eman dira, baina erraz bihurtu daitezke Python lengoaiara.

Propietateak

Izena

Irakurtzeko soilik

Mota

Deskribapena

Architecture

Bai

String

Hardwarearen bit-arkitektura. Adibidez: '32bit' edo '64bit'

ComputerName

Bai

String

Ordenagailuaren izena sarean.

CPUCount

Bai

Integer

Prozesatzeko unitate zentralen (PUZ) kopurua.

CurrentUser

Bai

String

Unean saioa hasita duen erabiltzailearen izena.

Machine

Bai

String

Makina mota. Adibideak: 'i386' edo 'x86_64'.

OfficeVersion

Bai

String

Uneko LibreOffice bertsioa, honal adierazita:
' LibreOffice w.x.y.z (The Document Foundation)'.

Adibidea: 'LibreOffice 7.1.1.2 (The Document Foundation, Debian and Ubuntu)'

OSName

Bai

String

Sistema eragilearen mota. Adibideak: 'Darwin, Linux' edo'Windows'.

OSPlatform

Bai

String

Kate bakar bat plataforma ahalik eta gehien identifikatzeko, gizakiak irakurtzeko moduko informazio ahalik eta erabilgarrienarekin.

Adibidea: 'Linux-5.8.0-44-generic-x86_64-with-glibc2.32'

OSRelease

Bai

String

Sistema eragilearen argitalpena. Adibidea: '5.8.0-44-generic'

OSVersion

Bai

String

Sistema eragilearen eraikuntza edo bertsioa.

Adibidea: '#50-Ubuntu SMP Tue Feb 9 06:29:41 UTC 2021'

Processor

Bai

String

Prozesatzaileaaren benetako izena. Adibidea: 'amdk6'.

Propietate honek eta Machine propietatek balio bera eman dezakete.

warning

Aurrizki gisa azpimarra bat ("_") duten ScriptForge Basic errutina edo identifikatzaile guztiak barneko erabilerarako erreserbatuta daude. Ez daude Basic makroetan erabiltzeko pentsatuta.