LibreOffice Python scripten laguntza

LibreOffice aplikazioak Aplikazio Programen Interfazea (API) eskaintzen du, eta horrek LibreOffice osagaiak hainbat programazio-lengoaiaren bidez kontrolatzeko aukera ematen dizu LibreOffice Software Development Kit-a (SDK) erabiliz. LibreOffice API eta Software Development Kit-ari buruz informazio gehiago lortzeko, bisitatu ondorengo helbidea: https://api.libreoffice.org

Laguntza-sekzio honek LibreOffice aplikazioaren ohiko Python scripten funtzioak azaltzen ditu. Informazio sakonagoa nahi baduzu, kontsultatu Python aplikazioak diseinatzea eta garatzea wikian.

Python scriptekin lan egitea LibreOffice aplikazioan

Python scriptak exekutatzeko, Tresnak - Makroak - Exekutatu makroa aukeratu daiteke. Scriptak editatzeko, edozein testu-editore erabil daiteke. Python scriptek hainbat kokapen dituzte, ondoren azalduko direnak. Makroen programaziorako adibideak begiratu ditzakezu Python LibreOffice suitean modu interaktiboan kontsolatik nola exekutatzen den irudikatzeko.

LibreOffice(e)n scriptak esleitzea

Integrated Development Environment (IDE) bat konfiguratzea Python erabiltzeko

Python scripten antolaketa eta kokalekua

Python kontsola interaktiboa exekutatzea

Python scriptekin programatzea

Python programazioko adibideak

Basic makroak deitzea Pythonetik

Python scriptak sortzea ScriptForge bidez

LibreOffice Python moduluak

msgbox modulua

scriptforge modulua

uno modulua

Laguntzari buruzko laguntza

Laguntzak programaren ezarpen lehenetsiak erreferentziatzen ditu lehenetsia ezarritako sistema batean. Koloreen deskribapenak, saguaren ekintzak eta bestelako elementu konfiguragarriak instalatuta daukazun programa eta sistematik desberdina izan daiteke.