Sintaxis

Ejemplos

note

Un número complejo es una expresión que resulta en la forma «a+bi» o «a+bj», donde a y b son números.

note

Si el número complejo es en realidad un número real (b=0), entonces puede ser o una cadena o un valor numérico.

warning

La función siempre devuelve una cadena que representa un número complejo.

warning

Si el resultado es un número complejo, una de las partes del cual (a o b) equivalga a cero, esa parte no se mostrará.

La parte imaginaria es igual a cero por lo que no se muestra en el resultado.

El resultado se presenta en el formato de cadena y tiene el carácter «i» o «j» como unidad imaginaria.

String 1 [; String 2 [; … [; String 255]]]

String 1, String 2, … , String 255 are strings, references to cells or to cell ranges of strings.

Integer 1 [; Integer 2 [; … [; Integer 255]]]

Integer 1, Integer 2, … , Integer 255 are integers, references to cells or to cell ranges of integers.

Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 254]]]

Number 1, Number 2, … , Number 254 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Number 1 [; Number 2 [; … [; Number 255]]]

Number 1, Number 2, … , Number 255 are numbers, references to cells or to cell ranges of numbers.

Logical 1 [; Logical 2 [; … [; Logical 255]]]

Logical 1, Logical 2, … , Logical 255 are boolean values, references to cells or to cell ranges of logical values.

Complex 1 [; Complex 2 [; … [; Complex 255]]]

Complex 1, Complex 2, … ,Complex 255 are complex numbers, references to cells or to cell ranges of complex numbers. Complex numbers are entered in the form "x+yi" or "x+yj".

Reference 1 [; Reference 2 [; … [; Reference 255]]]

Reference 1, Reference 2, … ,Reference 255 are references to cells.