Instrucción Option Compatible

Option Compatible extends LibreOffice Basic compiler and runtime, allowing supplemental language constructs to Basic.

warning

Esta instrucción debe añadirse antes del código del programa ejecutable en un módulo.

Esta opción puede afectar o ser de ayuda en las siguientes situaciones:

note

Es necesario utilizar Option Compatible al codificar módulos de clase.

Sintaxis:

Option Compatible

Ejemplo:

Caracteres especiales como identificadores

Option Compatible
        ' With this option the code works, otherwise it causes a compiling error
        Sub Main
            ä = 10
            print ä
        End Sub

tip

Statement Option VBAsupport 1 implies Option Compatible statement automatically.

Modificar el alcance de variables al utilizar procedimientos y funciones con la función CompatibilityMode().

Refer to Identifying the Operating System and Getting Session Information for class module examples, or Access2Base shared Basic library for other class examples making use of Option Compatible compiler mode.

¡Necesitamos su ayuda!