LibreOffice 24.8 Βοήθεια
Ορίστε τη μορφοποίηση των καταχωρίσεων σε έναν πίνακα αντικειμένων.
Επιλέξτε την καρτέλα Εισαγωγή - Πίνακας περιεχομένων και ευρετήριο - Πίνακας περιεχομένων, ευρετήριο ή βιβλιογραφία - Καταχωρίσεις (όταν ο πίνακας αντικειμένων είναι ο επιλεγμένος τύπος)
Ένας πίνακας αντικειμένων έχει μόνο ένα επίπεδο ευρετηρίου.
Η γραμμή Δομή καθορίζει πως συνδυάζονται οι καταχωρίσεις στο ευρετήριο. Για να αλλάξετε την εμφάνιση μιας καταχώρισης μπορείτε να εισάγετε κωδικούς ή κείμενο στα κενά πλαίσια σε αυτή τη γραμμή. Μπορείτε επίσης να πατήσετε σε ένα κενό πλαίσιο κειμένου ή κωδικό και μετά να πατήσετε στο κουμπί κωδικός.
Για να διαγράψετε έναν κωδικό από τη γραμμή Δομή , πατήστε στον κωδικό και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Delete στο πληκτρολόγιό σας.
Για να αντικαταστήσετε ένα κωδικό από τη γραμμή Δομή, πατήστε στον κωδικό και μετά πατήστε στο κουμπί κωδικός.
Για να προσθέσετε έναν κωδικό στη γραμμή Δομή, πατήστε σε ένα κενό πλαίσιο και μετά πατήστε στο κουμπί κωδικός.
Εισάγει ένα όριο στηλοθέτη. Για να προσθέσετε κουκκίδες αρχής στο όριο στηλοθέτη, επιλέξτε ένα χαρακτήρα στο Συμπλήρωση πλαισίου χαρακτήρα. Για να αλλάξετε τη θέση του ορίου στηλοθέτη, εισάγετε μια τιμή στο πλαίσιο Θέση ορίου στηλοθέτη ή επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Στοίχιση δεξιά.
Εισάγει πληροφορίες επικεφαλίδας, όπως αριθμός επικεφαλίδας ή περιεχόμενα επικεφαλίδας. Πατήστε στο εικονίδιο ΠΕ για να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θα εμφανίζονται.
Δημιουργεί έναν υπερσύνδεσμο για το τμήμα της καταχώρισης που περικλείετε από τις ετικέτες υπερσυνδέσμου ανοίγματος (LS) και κλεισίματος (LE). Στη γραμμή Δομή , πατήστε στο κενό πλαίσιο μπροστά από το τμήμα για το οποίο θέλετε να δημιουργήσετε έναν υπερσύνδεσμο και, στη συνέχεια, πατήστε αυτό το πλήκτρο. Πατήστε στο κενό πλαίσιο μετά το τμήμα που θέλετε να υπερσυνδέσετε και, στη συνέχεια, ξαναπατήστε αυτό το πλήκτρο. Όλοι οι υπερσύνδεσμοι πρέπει να είναι μοναδικοί.
Εφαρμόζει τις τρέχουσες ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα χωρίς κλείσιμο του διαλόγου.
Καθορίστε μια τεχνοτροπία χαρακτήρων για το επιλεγμένο εικονίδιο στο Δομή.
Ανοίγει έναν διάλογο όπου μπορείτε να επεξεργαστείτε την τεχνοτροπία χαρακτήρα.
Οι επόμενες τρεις επιλογές είναι διαθέσιμες όταν είναι επιλεγμένο το εικονίδιο T.
Επιλξτε τον οδηγό στηλοθέτη που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.
Εισάγετε την απόσταση που θα αφήσετε μεταξύ του αριστερού περιθωρίου σελίδας και της στάσης στηλοθέτη.
Στοιχίζει τη στάση στηλοθέτη στο δεξιό περιθώριο της σελίδας.
Οι επόμενες δύο επιλογές είναι διαθέσιμες όταν είναι επιλεγμένο το εικονίδιο ΠΕ.
Επιλέξτε τις πληροφορίες επικεφαλίδας που θα συμπεριληφθούν στην καταχώριση ευρετηρίου.
Εισαγάγετε τον μέγιστο αριθμό επιπέδων για εμφάνιση του αριθμού επικεφαλίδας. Για παράδειγμα, επιλέξτε "3" για να εμφανιστούν έως και τρία επίπεδα. Εάν ο αριθμός επικεφαλίδας έχει λιγότερα από τρία επίπεδα, τότε εμφανίζεται ο πραγματικός αριθμός.
Τοποθετείτο τη στάση στηλοθέτη σχετικά με την τιμή "εσοχή από αριστερά" που καθορίζεται στην επιλεγμένη τεχνοτροπία παραγράφου στην καρτέλα Τεχνοτροπίες. Αλλιώς τη στάση στηλοθέτη τοποθετείται σχετικά με το αριστερό περιθώριο του κειμένου.