Περιήγηση

Εάν πατήσετε σε αυτό το εικονίδιο στην περιήγηση ή στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου του εγγράφου, θα εμφανιστεί μια γραμμή εργαλείων, που σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε υπάρχοντες προορισμούς μέσα σε ένα έγγραφο. Μπορείτε κατόπιν να χρησιμοποιήσετε τα πάνω και κάτω εικονίδια βέλους για να τοποθετήσετε τον δρομέα κειμένου στο έγγραφο στον επόμενο ή προηγούμενο προορισμό.

Πατήστε στο πλήκτρο πάνω για να μεταφερθείτε στην προηγούμενη σελίδα ή αντικείμενο.

Πατήστε στο πλήκτρο κάτω για να μεταφερθείτε στην επόμενη σελίδα ή αντικείμενο.

Από προεπιλογή, εάν δεν έχετε επιλέξει οποιαδήποτε άλλη καταχώριση, τα κουμπιά βελών μεταβαίνουν στην προηγούμενη ή την επόμενη σελίδα του εγγράφου. Τα κουμπιά βελών είναι μαύρα εάν περιηγείστε σε σελίδες και γαλάζια εάν μετακινήστε σε άλλα αντικείμενα.

Οι καταχωρίσεις σε μεγάλο ποσοστό αντιστοιχούν σε αυτές στο πλαίσιο επιλογής Πλοηγητή. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε άλλους προορισμούς μετάβασης. Παράδειγμα είναι οι υπενθυμίσεις, που μπορείτε να ορίσετε με το εικονίδιο Ορισμός υπενθύμισης στον Πλοηγητή. Μπορείτε να επιλέξετε αντικείμενο μεταξύ των παρακάτω επιλογών στη γραμμή εργαλείων Πλοηγητή: πίνακας, πλαίσιο, γραφικά, αντικείμενο OLE, σελίδα, επικεφαλίδες, υπενθύμιση, αντικείμενο σχεδίασης, πεδίο ελέγχου, ενότητα, σελιδοδείκτης, επιλογή, υποσημείωση, σημείωση, καταχώριση ευρετηρίου, τύπος πίνακα, εσφαλμένος τύπος πίνακα.

Οι υπενθυμίσεις εμφανίζονται με τη σειρά που ορίστηκαν.

Για τους τύπους πίνακα, μπορείτε είτε να μεταβείτε σε όλους τους τύπους πίνακα που βρίσκονται μέσα στο έγγραφό σας ή μόνο στους λανθασμένους. Για τους λανθασμένους τύπους μετακινήστε μόνο σε τύπους που έχουν εσφαλμένα αποτελέσματα. Το πρόγραμμα παραβλέπει τους τύπους που δίνουν εσφαλμένα αποτελέσματα (αυτά που παραπέμπουν σε λανθασμένους τύπους).

Εργασία με τη γραμμή εργαλείων Περιήγηση

Ανοίξτε τη γραμμή εργαλείων Πλοήγηση πατώντας στο πάνω αριστερό εικονίδιο που βρίσκεται στην κορυφή της περιοχής εμφάνισης πλοήγησης. Μπορείτε να απομακρύνετε τη γραμμή εργαλείων από τη θέση της μεταφέροντάς την και τακτοποιώντας την στην οθόνη.

Πατήστε στο εικονίδιο για τον τύπο των αντικειμένων στον οποίο θέλετε να περιηγηθείτε. Έπειτα πατήστε σε ένα από τα κουμπιά βέλους "Προηγούμενο αντικείμενο" ή "Επόμενο αντικείμενο". Τα ονόματα αυτών των κουμπιών υποδεικνύουν τον τύπο αντικειμένου που έχετε επιλέξει. Ο δρομέας κειμένου τοποθετείται σε οποιοδήποτε αντικείμενο έχετε επιλέξει.

Εικονίδιο συμβουλής

Μπορείτε να ρυθμίσετε το LibreOffice σύμφωνα με τις δικές σας ειδικές προτιμήσεις περιήγησης σε ένα έγγραφο. Για να το κάνετε αυτό, διαλέξτε Εργαλεία - Προσαρμογή. Οι ποικίλοι πίνακες για προσαρμογή μενού, είσοδος πληκτρολογίου ή γραμμές εργαλείων περιέχουν ποικίλες λειτουργίες για περιήγηση σε ένα έγγραφο στην περιοχή "Περιήγηση". Έτσι μπορείτε να μεταβείτε στις ετικέτες ευρετηρίου στο έγγραφο με τις λειτουργίες "Στην επόμενη/προηγούμενη ετικέτα ευρετηρίου".


Επανάληψη αναζήτησης

Με το εικονίδιο Επανάληψη αναζήτησης στη γραμμή εργαλείων Περιήγηση μπορείτε να επαναλάβετε μια αναζήτηση που ξεκινήσατε στον διάλογο Αναζήτηση και Αντικατάσταση. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, πατήστε στο εικονίδιο. Τα γαλάζια κουμπιά βέλους στην κάθετη γραμμή κύλισης αποκτούν τώρα τις λειτουργίες Συνέχεια της αναζήτησης προς τα εμπρός και Συνέχεια της αναζήτησης προς τα πίσω. Εάν τώρα πατήσετε σε μία από τις επιφάνειες βέλους, η αναζήτηση θα συνεχιστεί για τον όρο που έχει εισαχθεί στον διάλογο Αναζήτηση και Αντικατάσταση.

Παρακαλούμε, υποστηρίξτε μας!