Άνοιγμα ενός εγγράφου χρησιμοποιώντας WebDAV πάνω σε HTTPS

Στο LibreOffice, μπορείτε να ανοίγετε και να αποθηκεύετε έγγραφα που είναι αποθηκευμένα σε έναν διακομιστή WebDAV, χρησιμοποιώντας το ασφαλές πρωτόκολλο HTTPS.

Πρέπει να χρησιμοποιείται το παράθυρο διαλόγου αρχείου του LibreOffice για χρήση WebDAV πάνω σε HTTPS.

 1. Επιλέξτε - LibreOffice - Γενικά. Βεβαιωθείτε ότι η Χρήση διαλόγων του LibreOffice είναι ενεργή. Κλικ Εντάξει για κλείσιμο του πλαισίου διαλόγου.

 2. Διαλέξτε Αρχείο - Άνοιγμα.

 3. Στο κουτί Όνομα Αρχείου, εισάγετε τη διαδρομή του φακέλου WebDAV. Για παράδειγμα, εισάγετε https://192.168.1.1/webfolder για να ανοίξετε μια ασφαλή σύνδεση στο διακομιστή WebDAV στη διεύθυνση IP 192.168.1.1, και για να πάρετε μια λίστα των περιεχομένων του φακέλου webfolder.

 4. Την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο διακομιστή WebDAV, θα δείτε το παράθυρο διαλόγου "Πιστοποιημένη ιστοσελίδα από άγνωστη αρχή".

  Θα πρέπει να κάνετε κλικ στο πεδίο επιλογής Εξέταση πιστοποιητικού και να εξετάσετε το πιστοποιητικό.

  Αν αποδεχτείτε το πιστοποιητικό, διαλέξτε " Προσωρινή αποδοχή του πιστοποιητικού για αυτή την συνεδρία" και κάντε κλικ στο OK. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε και να αποθηκεύσετε αρχεία από τον διακομιστή WebDEV χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις, μέχρι να αφήσετε το LibreOffice.

  Αν δεν εμπιστεύεστε το πιστοποιητικό, κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση.

 5. Αν αποδεχθήκατε το πιστοποιητικό, μπορείτε τώρα να διαλέξετε το όνομα αρχείου ή ονόματα αρχείων που θέλετε να ανοίξετε και κάντε κλικ στη επιλογή Άνοιγμα.

Αν δεν ταιριάζει το όνομα του τομέα του πιστοποιητικού σας με το όνομα του τομέα που δώσατε στο παράθυρο διαλόγου, τότε θα δείτε ένα άλλο παράθυρο διαλόγου που σας επιτρέπει να διαλέξετε μία από τις παρακάτω επιλογές:

Προβολή πιστοποιητικού - Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου για την προβολή πιστοποιητικού.

Συνέχεια - Αν είστε σίγουροι ότι και οι δύο τομείς είναι ίδιοι, κάντε κλικ στο πεδίο επιλογής Συνέχεια.

Ακύρωση σύνδεσης - Ακυρώνει την σύνδεση.

Αν κάνετε κλικ στο Συνέχεια, θα δείτε ένα παράθυρο διαλόγου που σας ζητάει να εισάγετε το δικό σας όνομα χρήστη και κωδικό.

Παρακαλούμε, υποστηρίξτε μας!