Διαχειριστής επεκτάσεων

Ο διαχειριστής επεκτάσεων προσθέτει, αφαιρεί, απενεργοποιεί, ενεργοποιεί και ενημερώνει την επεκτάσεις του LibreOffice.

note

Για λόγους ασφαλείας, η εγκατάσταση και η αφαίρεση επεκτάσεων ελέγχονται από ρυθμίσεις στο Προχωρημένη διαμόρφωση. Από προεπιλογή, η εγκατάσταση και η αφαίρεση είναι ενεργές.


Για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία...

Choose Tools - Extensions.


Τα ακόλουθα είναι παραδείγματα επεκτάσεων του LibreOffice:

 1. UNO περιεχόμενα (ολοκληρωμένα λειτουργικά υπολογιστικών μονάδων)

 2. Ρύθμιση παραμέτρων (για εντολές μενού)

 3. Βιβλιοθήκες LibreOffice Βasic

 4. LibreOffice βιβλιοθήκες διαλόγου

 5. Επεκτάσεις αρχείων (*.oxt αρχεία περιλαμβάνουν μια ή περισσότερες επεκτάσεις από τους παραπάνω αναγραφόμενους τύπους )

Εμβέλεια επέκτασης

Οι χρήστες που κατέχουν δικαιώματα διαχειριστή ή ριζικού διαχειριστή του συστήματος θα δουν ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορούν να επιλέξουν την εγκατάσταση των επεκτάσεων "για όλους τους χρήστες" ή "μόνο για εμένα". Οι κανονικοί χρήστες χωρίς αυτά τα δικαιώματα μπορούν να εγκαθιστούν, να αφαιρούν ή να τροποποιούν επεκτάσεις μόνο για τη δική τους χρήση.

 1. Ένας χρήστης με δικαιώματα διαχειριστή ή ριζικού διαχειριστή μπορούν να εγκαθιστούν μία επέκταση ως κοινόχρηστη επέκταση που είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες. Αφού επιλεγεί μία επέκταση, ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου και ζητά άδεια για εγκατάσταση μόνο για τον τρέχοντα χρήστη ή για όλους τους χρήστες.

 2. Ένας χρήστης χωρίς δικαιώματα ριζικού διαχειριστή μπορεί να εγκαθιστά μόνο μία επέκταση για δική του χρήση. Αυτό ονομάζετε επέκταση του χρήστη.

Για να εγκαταστήσετε μια επέκταση

Μία επέκταση είναι διαθέσιμη ως αρχείο με την επέκταση αρχείου .oxt.

Μπορείτε να βρείτε μια συλλογή επεκτάσεων στον ιστό. Πατήστε στον σύνδεσμο "Λήψη περισσότερων διαδικτυακών επεκτάσεων" στον διαχειριστή επεκτάσεων για να ανοίξετε τον εξερευνητή ιστού και δείτε τη σελίδα https://extensions.libreoffice.org/.

Για εγκαταστήσετε μια επέκταση χρήστη

Κάντε ένα από τα ακόλουθα:

 1. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο με επέκταση .oxt στην περιήγηση αρχείων του συστήματός σας.

 2. Σε μία ιστοσελίδα, πατήστε σε έναν υπερσύνδεσμο σε ένα αρχείο με επέκταση *.oxt (αν ο περιηγητής διαδικτύου σας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ξεκινά τη Διαχείριση επεκτάσεων για αυτόν τον τύπο αρχείου).

 3. Επιλέξτε Εργαλεία - Επεκτάσεις και πατήστε στην Προσθήκη.

Για να εγκαταστήσετε μια κοινόχρηστη επέκταση σε λειτουργία κειμένου (για διαχειριστές συστήματος)

 1. Ως διαχειριστής, ανοίξτε ένα τερματικό ή ένα κέλυφος εντολών.

 2. Αλλαγή στον φάκελο προγράμματος στην εγκατάστασή σας.

 3. Εισάγετε την ακόλουθη εντολή, χρησιμοποιώντας την διαδρομή και το όνομα αρχείου της επέκτασης:

  unopkg add --shared path_filename.oxt

Επιλέξτε την επέκταση που θέλετε να αφαιρέσετε, να ενεργοποιήσετε, ή να απενεργοποιήσετε. Για μερικές επεκτάσεις, μπορείτε επίσης να ανοίξετε τον διάλογο Επιλογές.

Προσθήκη

Πατήστε Προσθήκη για να προσθέσετε μια επέκταση.

Ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου όπου μπορείτε να επιλέξετε την επέκταση που επιθυμείτε να προσθέσετε. Για να αντιγράψετε και να καταχωρήσετε την επιλεγμένη επέκταση, κάντε κλικ στο Άνοιγμα.

Μια επέκταση μπορεί να προβάλλει έναν διάλογο άδειας. Διαβάστε την άδεια. Πατήστε το πλήκτρο κύλιση προς τα κάτω για για να κινηθείτε προς τα κάτω εάν είναι απαραίτητο. Πατήστε Αποδοχή για να συνεχίσει η εγκατάσταση της επέκτασης.

Διαγραφή

Επιλέξτε την επέκταση που θέλετε να αφαιρέσετε και ύστερα πατήστε Αφαίρεση.

Ενεργοποίηση

Επιλέξτε την επέκταση που θέλετε να ενεργοποιήσετε και μετά πατήστε Ενεργοποίηση.

Απενεργοποίηση

Επιλέξτε την επέκταση που θέλετε να απενεργοποιήσετε και μετά πατήστε Απενεργοποίηση.

Ενημέρωση

Πατήστε για να ελέγξετε διαδικτυακές ενημερώσεις των εγκατεστημένων επεκτάσεων. Για να ελέγξετε για ενημερώσεις μόνο για την επιλεγμένη επέκταση, επιλέξτε την εντολή Ενημέρωση από το μενού περιβάλλοντος. Ξεκινά αυτόματα ο έλεγχος για τη διαθεσιμότητα των ενημερώσεων. Θα δείτε τον διάλογο Ενημέρωση επεκτάσεων.

Επιλογές

Επιλέξτε μία εγκαταστημένη επέκταση, και κάντε κλικ για να ανοίξετε τον διάλογο Επιλογές για την επέκταση.

Εμφάνιση επεκτάσεων

Μπορείτε να φιλτράρετε τον κατάλογο των εμφανιζόμενων επεκτάσεων ανάλογα με τον σκοπό.

Παρέχεται με το LibreOffice

Οι παρεχόμενες επεκτάσεις εγκαθίστανται από τον διαχειριστή του συστήματος χρησιμοποιώντας τα ειδικά πακέτα εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος. Αυτές οι επεκτάσεις δεν μπορούν να εγκατασταθούν να ενημερωθούν ή να αφαιρεθούν εδώ.

Εγκατάσταση για όλους τους χρήστες

Φιλτράρετε τις διαθέσιμες επεκτάσεις για όλους τους χρήστες αυτού του υπολογιστή. Αυτές μπορούν να ενημερωθούν ή να αφαιρεθούν μόνο με δικαιώματα διαχειριστή ή υπερχρήστη.

Εγκατεστημένες για τον τρέχοντα χρήστη

Φιλτράρετε τις επεκτάσεις που είναι διαθέσιμες μόνο για τον τρέχοντα συνδεμένο χρήστη.

Μερικές πρόσθετες εντολές μπορούν να εμφανιστούν στο μενού περιεχομένου μιας επέκτασης στο παράθυρο διαχειριστή επέκτασης, ανάλογα με την επιλεγμένη επέκταση. Μπορείτε να διαλέξετε να προβάλετε το κείμενο αδείας πάλι. Μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε την επέκταση από τον έλεγχο των ενημερώσεων ή να συμπεριλάβετε μια αποκλεισμένη επέκταση.

Παρακαλούμε, υποστηρίξτε μας!