Διεπαφή χρήστη

Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Επιλέξτε την προτιμώμενη διεπαφή χρήστη για να σας επιτρέψει να επιλέξετε τη διάταξη διεπαφής χρήστη για το LibreOffice.

Για να έχετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία...

Από τη γραμμή μενού:

Επιλέξτε το μενού Προβολή - Διεπαφή χρήστη

Από τη διεπαφή με καρτέλες:

Στο μενού της σειράς καρτελών, επιλέξτε Διεπαφή χρήστη.


Η γραμμή σημειωματαρίου εμφανίζει διαφορετικό τρόπο οργάνωσης των στοιχείων ελέγχου και των εικονιδίων από μια συλλογή ευθειών γραμμών των εικονιδίων, εμφανίζοντας τις ομάδες συμφραζομένων εντολών και περιεχομένων για πιο γρήγορη χρήση και καλύτερη εμπειρία χρήστη.

Διατάξεις διεπαφής χρήστη

Η καταχώριση Διεπαφή χρήστη καθορίζει ποια στοιχεία της διεπαφής χρήστη είναι ορατά.

Τυπική γραμμή εργαλείων

Ο κλασικός τρόπος είναι με δύο ορατές γραμμές εργαλείων - τυπική και μορφοποίησης. Η πλαϊνή στήλη είναι μερικώς συνεπτυγμένη και εμφανίζει μόνο καρτέλες. Σκοπεύει σε χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με την κλασική διεπαφή.

Με καρτέλες

Με αυτόν τον τόπο, η γραμμή διαιρείται σε καρτέλες, όπου κάθε καρτέλα εμφανίζει ένα σύνολο εικονιδίων ομαδοποιημένων κατά το περιεχόμενο. Το περιεχόμενο μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με το επιλεγμένο αντικείμενο στο έγγραφο, παραδείγματος χάρη πίνακα ή εικόνα. Η διεπαφή χρήστη με καρτέλες είναι η πιο παρόμοια με τις χρησιμοποιούμενες κορδέλες στο Microsoft Office. Οργανώνει τις λειτουργίες σε καρτέλες και καταργεί το κυρίως μενού.

Συμπαγής με καρτέλες

Η παραλλαγή συμπαγής με καρτέλες αποσκοπεί στην οικειότητα με τη διεπαφή του Microsoft Office, αν και καταλαμβάνει λιγότερο χώρο για μικρότερες οθόνες.

Συμπαγής ομαδοποιημένη γραμμή

Η διεπαφή συμπαγούς ομαδοποιημένης γραμμής δίνει πρόσβαση σε λειτουργίες σε ομάδες, με εικονίδια για τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα γνωρίσματα και πτυσσόμενα μενού για άλλα. Αυτή η συμπαγής παραλλαγή ευνοεί τον κάθετο χώρο.

Ενιαία συμφραζόμενα

Η ενιαία διεπαφή συμφραζομένων εμφανίζει λειτουργίες σε μια γραμμή εργαλείων μιας μοναδικής γραμμής με περιεχόμενο που εξαρτάται από το περιβάλλον.

Ενιαία γραμμή εργαλείων

Τυπική διεπαφή χρήστη, αλλά με γραμμή εργαλείων μιας μοναδικής γραμμής. Αποσκοπεί για χρήση σε μικρές οθόνες. Η πλαϊνή στήλη συμπτύσσεται.

Πλευρική στήλη

Η τυπική διεπαφή χρήστη με επεκταμένη πλαϊνή στήλη. Προχωρημένοι χρήστες που θέλουν γρήγορη αλλαγή πολλών διαφορετικών ιδιοτήτων συμβουλεύεται να χρησιμοποιούν αυτήν τη διεπαφή χρήστη.

Όταν ο χρήστης ενεργοποιεί πρόσθετες γραμμές εργαλείων, θα αποθηκεύονται στην κατατομή (προφίλ) του χρήστη. Συνεπώς, κατά την επιστροφή στην κατάσταση γραμμής σημειωματαρίου, όλες οι γραμμές εργαλείων ορίζονται ως ορατές πριν να ξαναεμφανιστούν.

note

Οι καταστάσεις με καρτέλες και ομαδοποιημένη γραμμή διατίθενται επίσης ως συμπαγείς παραλλαγές.


tip

Το μέγεθος εικονιδίου γραμμής σημειωματαρίου είναι ρυθμίσιμο στο πλαίσιο καταλόγου - LibreOffice - Προβολή - Μέγεθος εικονιδίου γραμμής σημειωματαρίου.


note

Η γραμμή σημειωματαρίου δεν μπορεί να προσαρμοστεί.


warning

Η τρέχουσα υλοποίηση (LibreOffice 7.6) της γραμμής σημειωματαρίου είναι κοινή στα αρθρώματα Writer, Calc, Draw και Impress. Αλλαγή στη γραμμή σημειωματαρίου σε ένα άρθρωμα θα επηρεάσει τη γραμμή σημειωματαρίου των άλλων αρθρωμάτων.


Παρακαλούμε, υποστηρίξτε μας!