Funktionalitet i LibreOffice Writer

Med LibreOffice Writer kan du designe og producere tekstdokumenter, som kan indeholde grafik, tabeller eller diagrammer. Du kan senere gemme dokumenterne i mange forskellige formater, inklusiv Microsoft Word, HTML eller Adobes Portable Document Format (PDF).

Skrive

LibreOffice Writer lader dig både oprette basale dokumenter såsom notater, fax, breve, resumeer og flettede dokumenter, såvel som lange og komplekse eller flerdelte dokumenter, komplet med litteraturlister, referencetabeller og indekser.

LibreOffice Writer har også så nyttige funktioner som en Stavekontrol, en Synonymordbog, Autokorrektur og Orddeling såvel som en vifte af skabeloner til næsten ethvert formål. Du kan også oprette dine egne skabeloner med guiderne.

Designe og strukturere

LibreOffice tilbyder et bredt udvalg af indstillinger til at designe dokumenter. Brug vinduet Typografier og formatering til at oprette, tildele og rette typografier for afsnit, enkelte tegn, rammer og sider. Derudover hjælper Navigatoren dig til hurtigt at flytte omkring i dine dokumenter, at lade dig se dit dokument i en dispositionsvisning og at holde styr på de objekter, som du har indsat i dit dokument.

Du kan ogs√• oprette forskellige indekser og oversigter i tekstdokumenter. Du kan angive strukturen og udseendet af indekserne og oversigterne efter dine egne √łnsker. Aktive hyperlinks og bogm√¶rker lader dig hoppe direkte til de tilsvarende punkter i teksten.

Desktop Publishing (DTP) med LibreOffice Writer

LibreOffice Writer indeholder talrige v√¶rkt√łjer til desktop publishing og tegning for at hj√¶lpe dig med at oprette professionelt typograferede dokumenter, s√•som brochurer, nyhedsbreve og invitationer. Du kan formatere dine dokumenter med layouts i flere spalter, rammer, grafik, tabeller og andre objekter.

Beregninger

Tekstdokumenter i LibreOffice har en integreret beregningsfunktion, som hj√¶lper dig med at udf√łre sofistikerede beregninger eller logiske referencer. Du kan let oprette en tabel i et tekstdokument for at udf√łre beregninger.

Oprettelse af tegninger

LibreOffice Writer tegningsv√¶rkt√łjet lader dig oprette tegninger, forklaringer og andre typer af grafik direkte i tekstdokumenter.

Indsættelse af grafik

Du kan indsætte billeder med forskellige formater i et tekstdokument, herunder grafik i JPG- eller GIF-format. Derudover indeholder Galleriet en samling af clipartgrafik organiseret efter tema og Fontwork Galleriet skaber imponerende skrifteffekter.

Fleksibel brugergrænseflade

Programmets gr√¶nseflade er designet, s√• du kan tilpasse den efter dine √łnsker, inklusiv tilpasning af ikoner og menuer. Du kan placere forskellige programvinduer, s√•som vinduet Typografier og formatering eller Navigator som flydende vinduer, hvor som helst p√• sk√¶rmen. Du kan ogs√• fastg√łre nogle vinduer til kanten af arbejdsomr√•det.

Træk&slip

Funktionen Træk-og-slip lader dig arbejde hurtigt og effektivt med tekstdokumenter i LibreOffice. Du kan for eksempel trække-og-slippe objekter, såsom grafik fra Galleriet, fra én placering til en anden i det samme dokument eller mellem åbne LibreOffice-dokumenter.

Hjælpefunktioner

Du kan bruge Hjælpesystemet som en fuldstændig reference til LibreOffice-programmer, herunder instruktioner til simple og komplekse opgaver.