Tekstobjektlinje

Indeholder formateringskommandoer for tekst, der er indeholdt i et tegneobjekt. Værktøjslinjen Tekstobjekt fremkommer, når du dobbeltklikker inde i et tegneobjekt.

Skrifttypenavn

Giver dig mulighed for at vælge et skrifttypenavn fra listen eller indtaste et skrifttypenavn direkte.

Du kan indtaste flere skrifttyper adskilt af semikoloner. LibreOffice bruger hver navngiven skrifttype i rækkefølge, hvis de foregående skrifttyper ikke er tilgængelige.

Ikon

Skrifttypenavn

Skriftstørrelse

Giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige skriftstørrelser fra listen eller at indtaste en størrelse manuelt.

Fed

Gør den markerede tekst fed. Hvis markøren er inde i et ord, bliver hele ordet med fed skrift. Hvis markeringen eller ordet allerede er med fed skrift, fjernes formateringen.

Ikon

Fed

Kursiv

Gør den valgte tekst kursiv. Hvis markøren er inde i et ord, så bliver hele ordet kursiv. Hvis markeringen eller ordet allerede er kursivt, så fjernes formateringen.

Ikon

Kursiv

Understreg

Understreger eller fjerner understregning fra den valgte tekst.

Ikon

Understreg

Hævet skrift

Formindsker skriftstørrelsen på den valgte tekst og løfter den fra grundlinjen.

Ikon

Hævet skrift

Sænket skrift

Formindsker skriftstørrelsen på den valgte tekst og sænker den under grundlinjen.

Ikon

Sænket skrift

Venstre

Justerer de(t) markerede afsnit til venstre sidemargen.

Ikon

Venstrejusteret

Centreret

Centrerer de(t) markerede afsnit pĂĄ siden.

Ikon

Højre

Justerer de(t) markerede afsnit til højre sidemargen.

Ikon

Højrejusteret

Lige margener

Justerer de(t) markerede afsnit til venstre og højre sidemargener. Hvis du vil, kan du også angive justeringsindstillingerne for den sidste linje af et afsnit ved at vælge Formater - Afsnit - Justering.

Ikon

Lige margener

Understøttelse af asiatiske sprog

Disse kommandoer bliver først tilgængelige efter du har aktiveret understøttelse af asiatiske sprog i - Sprogindstillinger - Sprog.

Tekst fra venstre mod højre

Angiver den vandrette retning for teksten.

ikonet Tekstretning fra venstre til højre

Tekstretning fra venstre mod højre

Tekst løber oppefra og ned

Bestemmer tekstens lodrette retning.

ikonet Tekstretning fra øverst til nederst

Tekstretning oppefra og ned

Marker alt

Markerer hele indholdet af den aktuelle fil, ramme eller tekstobjekt.

Ikon

Markér alt

Tegn

Ændrer skrifttypen og skrifttypens formatering for de valgte tegn.

ikonet Tegn

Tegn

Afsnit

Her kan du definere indrykning, afstand, justering og linjeafstand for det aktuelle afsnit.

ikonet Afsnit

Afsnit