Statuslinje

Statuslinjen indeholder information om det aktuelle dokument og tilbyder forskellige knapper med specielle funktioner.

Sidenummer

Det aktuelle sidetal vises i dette felt p√• statuslinjen. Et klik √•bner "G√• til side", som du kan navigere i dokumentet med. Et h√łjreklik viser alle bogm√¶rker i dokumentet. Klik p√• et bogm√¶rke for at placere tekstmark√łren p√• bogm√¶rkepladsen.

Ordoptælling

Tæller ord og tegn, med eller uden mellemrum, i den aktuelle markering og i dokumentet som helhed. Optællingen holdes opdateret når du skriver eller ændrer markeringen.

Aktuel sidetypografi

Viser den aktuelle Sidetypografi. Dobbeltklik for at redigere typografien, h√łjreklik for at v√¶lge en anden typografi.

Sprog

Viser sproget i den valgte tekst. Klik for at åbne en menu, hvor du kan vælge et andet sprog til den valgte tekst eller det aktuelle afsnit.

Indsætningstilstand

Viser den aktuelle indsættelsestilstand. Du kan skifte mellem INSRT = indsæt og OVER = overskriv.

Markeringstilstand

Her kan du skifte mellem forskellige markeringstilstande.

Dokumentændring

Hvis der ikke allerede er gemt ændringer, vises en "*" i dette felt på Status-linjen. Dette gælder også nye, endnu ikke gemte dokumenter.

Digital signatur

Klik for at starte processen Digital underskrivelse. Du skal have et digitalt certifikat for at gennemf√łre processen. Se ogs√• Digitale Signaturer.

Kombineret visning

Viser aktuel information om det aktive dokument.

Zoom & Vis Layout

Tre kontrolelementer på Writer statuslinjen tillader ændring af zoom og visningsopsætning for dine tekstdokumenter.

Ikonerne i Vis Layout viser fra venstre mod h√łjre: Enkeltkolonnetilstand. Visningstilstand med sider side om side. Bogtilstand med to sider som i en √•ben bog.

Tr√¶k Zoom-skyderen til venstre for at vise flere sider, tr√¶k til h√łjre for at zoome ind p√• en side og vise et mindre omr√•de af siden.

Målestok

Angiver den aktuelle zoomfaktor for visningen af siden.

Click this field to open the Zoom dialog, where you can change the current zoom factor.

Right-click to open the context menu on this field to see a selection of available zoom factors.