Tabellinje

Tabellinjen indeholder funktioner, som du har brug for, n√•r du arbejder med tabeller. Den fremkommer, n√•r du flytter mark√łren ind i en tabel.

Indsæt tabel

Indsætter en tabel i dokumentet. Du kan også klikke på pilen, trække for at markere antallet af rækker og kolonner som tabellen skal bestå af, og så klikke i den sidste celle.

Ikon

Tabel

Stregtype

Klik p√• dette ikon for at √•bne den flydende v√¶rkt√łjslinje Stregtype, hvor du kan √¶ndre kantens stregtype.

Ikon

Stregtype

Kantfarve

Klik p√• ikonet Kantfarvefor at √•bne v√¶rkt√łjslinjen Kantfarve, som lader dig skifte kantfarve p√• et objekt.

Ikon

Kantfarve

Kanter

Klik p√• ikonet Kanter for at √•bne Kanter v√¶rkt√łjslinjen, hvor du kan √¶ndre kanten af et arkomr√•de eller et objekt.

Ikon

Kanter

Baggrundsfarve

Klik her for at √•bne en v√¶rkt√łjslinje hvor du kan v√¶lge en baggrundsfarve for et afsnit. Farven g√¶lder baggrunden for det aktuelle afsnit eller de markerede afsnit.

ikonet Baggrundsfarve

Baggrundsfarve

Flet celler

Kombinerer indholdet af de valgte tabelceller ind i en enkelt celle.

ikon

Flet celler

Opdel celler

Deler cellen eller gruppen af celler vandret eller lodret til det antal af celler, som du indtaster.

Ikon

Opdel celler

Optimer st√łrrelse

√Öbner en v√¶rkt√łjslinje som indeholder funktioner til optimering af r√¶kkerne og kolonnerne i en tabel.

Ikon

Optimer st√łrrelse

Top

Justerer indholdet af cellen til den √łverste kant af cellen.

Centrér (lodret)

Centrerer indholdet af en celle mellem toppen og bunden af cellen.

Bund

Justerer indholdet af cellen til den nederste kant af cellen.

Indsæt rækker

Inds√¶tter en eller flere r√¶kker i tabellen under markeringen. Du kan inds√¶tte mere end √©n r√¶kke ved at √•bne dialogen (v√¶lg Tabel - Inds√¶t - R√¶kke) eller ved at markere mere end √©n r√¶kke, f√łr du klikker p√• ikonet. Den sidstn√¶vnte metode inds√¶tter r√¶kker med samme h√łjde som de oprindeligt markerede r√¶kker.

Ikon

Indsæt række

Indsæt kolonne

Inds√¶tter en eller flere kolonner i tabellen efter markeringen. Du kan inds√¶tte flere kolonner ved at √•bne dialogen (v√¶lg Tabel - Inds√¶t - Kolonne) eller ved at markere flere kolonner, f√łr du klikker p√• ikonet. Hvis den sidstn√¶vnte metode anvendes, vil de indsatte kolonner have same relative bredde som de markerede kolonner.

Ikon

Indsæt kolonne

Slet række

Sletter de markerede rækker i tabellen.

Ikon

Slet række

Slet kolonne

Sletter de valgte kolonner fra tabellen.

Ikon

Slet kolonne

Autoformater

Anvender automatisk formater på den aktuelle tabel, inklusiv skrifttyper, skygger og rammer.

Tabelegenskaber

Angiver egenskaberne for den valgte tabel, for eksempel, navn, justering, afstand, kolonnebredde, rammer og baggrund.

Sorter

Sorterer de markerede afsnit eller tabelr√¶kker alfabetisk eller numerisk. Du kan definere op til tre sorteringsn√łgler lige som du kan kombinere alfanumerisk og numerisk sorteringsn√łgler.

Sum

Aktiverer sumfunktionen. L√¶g m√¶rke til, at mark√łren skal v√¶re i cellen, hvor du √łnsker, at summen skal vises.

Ikon

Sum